Úvod Novinky Tipy z programu
Viete, kde si vychutnáte najlepšiu pizzu? Jedol ju aj Maradona na svojej svadbe
Viete, kde si vychutnáte najlepšiu pizzu? Jedol ju aj Maradona na svojej svadbe

Viete, kde si vychutnáte najlepšiu pizzu? Jedol ju aj Maradona na svojej svadbe

Ste milovníkom klasickej talianskej špeciality? Pizza patrí medzi obľúbené a populárne jedlá.

Najlepšiu Margheritu vraj môžete ochutnať v talianskom Neapole. Do dejín ju zapísal kráľ Umberto I. v roku 1889 počas jeho návštevy Neapolu. Dnes si môžete pizzu dopriať kdekoľvek.

Slovenka Elena nás zaviedla do najľudnatejšieho mesta Južnej Ameriky, Buenos Aires. Autentická pizzeria ukrytá v kultúrnej štvrti mesta patrí medzi najznámejšie v meste. Ponúka obľúbenú taliansku špecialitu na argentínsky spôsob. 


Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

Extra dávka syru mozzarela a na vrchu cibuľa. „Prekypuje syrom, veľmi populárna je tu cibuľová,“ hovorí Elena. Na vrch pizze sa pokladá plát cícerového cesta. Táto sýta pochúťka ulahodí zvedavým gastroturistom, ale aj veľkým hladošom.

Miestna pizzeria sa môže pochváliť aj návštevou významných hostí. Na svoj účet si pripísala vzácnu návštevu Diega Maradonu, ktorý si sem odbehol v deň svojej svadby.

„Buenos Aires je rýchle miesto a ľudia tu žijú veľmi hektický život, tak preto tu nájdete aj štýl na stojáka,“ opisuje Elena. Pristaviť sa, najesť a pokračovať ďalej. Takto vyzerá štandardný deň človeka z rušného veľkomesta, ako je toto.

Napriek tomu, Buenos Aires očarí kultúrou, atmosférou aj chuťami. Viac si o nich môžete pozrieť v odvysielanej časti relácie Cestou necestou. Mestom vás prevedie Slovenka Elena, ktorá sem kedysi odcestovala za svojou láskou. 25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia