Úvod Novinky Tipy z programu
Nečakané gesto Adely zožalo obrovský potlesk. Aha, čo urobila svojmu hosťovi
Nečakané gesto Adely zožalo obrovský potlesk. Aha, čo urobila svojmu hosťovi

Nečakané gesto Adely zožalo obrovský potlesk. Aha, čo urobila svojmu hosťovi

Ľudskosť v priamom prenose ukázala obľúbená moderátorka.

Pozvanie Adely Vinczeovej do talkšou Trochu inak prijal Ján Nino Koller. Sympatický mladý muž je zakladateľom občianskeho združenia HIV / AIDS Slovensko, ktoré je zamerané na podporu ľudí s vírusom HIV na Slovensku. K rozhodnutiu založiť občianske združenie a pomáhať ľuďom s týmto ochorením ho motivoval vlastný životný príbeh.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

„Ľudia žijúci s HIV vírusom, vrátane mňa, potrebujú predovšetkým podporu. Potrebujú vedieť, že v tom nie sú sami,“ uviedol Ján Nino Koller, ktorý sa pred niekoľkými rokmi dozvedel, že trpí diagnózou HIV. Priznal, že keď začal otvorene hovoriť o svojej diagnóze, reakcie okolia boli rozpačité. Niektorí ľudia si od neho radšej odsadli, iní mu namiesto skleneného pohára dali plastový, aby ho mohli hneď vyhodiť. Ján Nino Koller sa domnieva, že z nich hovorila neznalosť zmiešaná so strachom.

Z vedeckých štúdií však vyplýva, že liečený HIV pozitívny (teda neinfekčný) človek predstavuje menšie riziko než človek, ktorý nebol na prítomnosť vírusu testovaný. Adela, ktorá si vypočula Jánov príbeh, na konci rozhovoru urobila nečakané gesto. Tým dojala nielen hosťa, ale aj divákov, ktorí ju odmenili obrovským potleskom.

Celú epizódu talkšou Trochu inak nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia