Úvod Novinky Tipy z programu
Bojíte sa cestovať na vlastnú päsť? Skúsený cestovateľ Milan bez mapy má pre vás radu
Bojíte sa cestovať na vlastnú päsť? Skúsený cestovateľ Milan bez mapy má pre vás radu

Bojíte sa cestovať na vlastnú päsť? Skúsený cestovateľ Milan bez mapy má pre vás radu

Láka vás spoznávanie cudzích krajín, ale na zájazdy nemáte peniaze? Cestovaním na vlastnú päsť môžete odľahčiť svoju peňaženku.

Vydať sa na cesty s ruksakom na chrbte vie byť skutočným dobrodružstvom. Niektorým ľuďom však chýba odvaha.

Prekážky môžu byť rôzne. Najčastejšie je to jazyková bariéra alebo strach z neznáma. Skúsený dobrodruh a cestovateľ Milan bez mapy má radu pre všetkých, ktorí nevedia prekonať strach z cestovania bez cestovnej kancelárie.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

„Poradil by som im, aby to prekonali. Aby začali niečím menším, menšou alebo bližšou destináciou,“ odporúča nesmelým nováčikom na cestách. Možností je viacero a začať môžete aj na Slovensku.

Nech idú na víkend do Budapešti alebo do Trenčína a uvidia, či to je pre nich. Pre veľa ľudí takéto cestovanie nie je vhodné. Najlepší spôsob ako to vyskúšať je, že idem, riešim a vyskúšam. Takže, vybrať si nejaké pekné mesto v okolí,“ hovorí Milan.

Bloger Milan bez mapy tiež prezradil, ako vyzerá jeho štandardná cestovateľská výbava. Ak by ste čakali niečo netradičné, tak sa mýlite. Pri cestovaní je dôležité zbaliť si pár podstatných vecí. „Vždy mám tie najtradičnejšie veci, čo môže mať bloger so sebou na ceste. Počítač, mobil, nabíjačka, pas a nejaké oblečenie. Všetko sa to zázračne zmestí do príručnej batožiny,“ vysvetľuje.

Napriek tomu, že na svojich potulkách nazrel do rôznych kútov sveta, má aj svoje obľúbené slovenské mesto. „Jednoznačne sú to Košice,“ odpovedá Milan bez zaváhania.

„Vždy keď idem do Košíc, tak sa cítim ako na dovolenke. Vždy, keď sa prechádzam hlavnou, tak tam bez ohľadu na to, či je január alebo júl, či je sobota alebo pondelok, sedia ľudia na káve a vykecávajú. Strašne dobrá atmosféra tam je,“ opisuje Milan bez mapy.

Milana spolu s ďalšími hosťami ste mohli vidieť v relácii Milujem Slovensko. Ak ste epizódu nestihli, pozrieť si ju môžete v archíve RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia