Úvod Novinky Tipy z programu
Takéto počasie zažilo Slovensko len raz. Ľudia bežkovali cez Bratislavu
Takéto počasie zažilo Slovensko len raz. Ľudia bežkovali cez Bratislavu

Takéto počasie zažilo Slovensko len raz. Ľudia bežkovali cez Bratislavu

Meteorológ Pavol Beránek si na to spomína, ako na najkrajšie počasie, aké zažil.

V lete takmer 40 stupňov, v zime na juhu maximálne -10. To je dnes bežná realita ročných období. Počasie sa poriadne mení a potvrdzuje to aj meteorológ Pavol Beránek, ktorý si spomína na situáciu z roku 1987, ktorá sa už nezopakovala.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku


„Najlepší deň alebo situácia, čo sa týka počasia bola 11. až 13. januára 1987 v Bratislave aj v Trnave. Vtedy bola na juhozápade úžasná snehová kalamita. Snežilo, bola fujavica a veľká zima. V Trnave bola denná teplota -18 stupňov. Na druhý deň bolo v Piešťanoch -30 a v Bratislave 12. januára 1987, keď to sneženie skončilo, bolo v centre mesta asi 50 cm snehu,“ opisuje.

Doprava vtedy skolabovala, ľudia po Bratislave chodili na bežkách a do Trnavy nechodili autobusy, ani vlaky. „Pre mňa to bolo najkrajšie počasie, aké som kedy zažil. Rád na to spomínam, síce boli veľké problémy, ale nikdy na to nezabudnem. Neviem si predstaviť, žeby teraz niečo také prišlo do Bratislavy. To by bol asi koniec sveta,“ dodal.

Spomínate si na to niekto? V piatok 22. marca sme si na okruhoch Rádia Regina pripomínali 70. výročie vzniku SHMÚ.

V našom archíve si môžete vypočuť rozhovor s klimatológom Pavlom Faškom o tom, ako funguje predpoveď počasia, čo všetko sa meria a mnoho iných zaujímavostí.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia