Úvod Novinky Tipy z programu
Basketbalista Radoslav Rančík: Učili ho dosiahnuť ciele, dnes to on učí ostatných
Basketbalista Radoslav Rančík: Učili ho dosiahnuť ciele, dnes to on učí ostatných

Basketbalista Radoslav Rančík: Učili ho dosiahnuť ciele, dnes to on učí ostatných

K dosahovaniu cieľov ho viedli od malička. Dnes sa snaží toto posolstvo odovzdávať ďalej.

Najúspešnejší slovenský basketbalista Radoslav Rančík je ďalším hosťom v podcaste Divy Ivy. Po úspešnej športovej kariére sa dnes venuje koučingu.

Podcast Divy Ivy si môžete pozrie TU alebo vypočuť na Spotify či Apple Podcasts.

Jeho životné smerovanie ovplyvnila predovšetkým rodina. „Mojimi koučmi boli v prvom rade moji rodičia, ktorí nás viedli k športu, pretože otec bol profesionálny športovec. Mamina celý život hráva basketbal,“ rozpráva o svojej ceste k profesionálnemu športu.

„Oni boli tí, ktorí to do nás vštiepili. Vštiepili do nás aj to, že ak chcete dosiahnuť nejaký cieľ, tak si tvrdo musíte ísť za ním,“ dodal. Dnes vedie k športu svoju dcérku.

Rado Rančík

Venuje sa aj prednášaniu pred obecenstvom a snaží sa ľudí motivovať k práci na sebe. „Ľudia si musia uvedomiť, že musia veriť sami sebe,“ hovorí v rozhovore. Ako kouč sa snaží ľudí nasmerovať k tomu, aby boli ochotní vzdelávať sa a k osobnému rastu.

„Každý z nás môže byť líder, ale musí na tom pracovať. Také niečo sa nestane zo dňa na deň. Líder je človek, ktorý nie zakaždým vokálne vystupuje, ale môže ísť príkladom,“ vysvetľuje Radoslav Rančík a dodáva, že ako prvé si však treba budovať sebavedomie.

V podcaste Divy Ivy rozprával aj tom, aké chyby vidí v súčasnej výchove detí. „Tréner, keď niekoho pokarhá, tak ho pokarhá za to, že urobil zle. Nepochváli ho za to, že urobil dobre,“ načrtol v rozhovore. Za základ považuje balans medzi konštruktívnou kritikou a pochvalou.

Vypočujte si celý podcast, v ktorom odznejú aj krásne slová o tom, kto v živote ovplyvnil basketbalistu Radka Rančíka. Nájdete ho na webovej stránke Divy Ivy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia