Úvod Novinky Tipy z programu
Dá sa zbaviť celulitídy pomocou krémov? Odborník má jasnú odpoveď
Dá sa zbaviť celulitídy pomocou krémov? Odborník má jasnú odpoveď

Dá sa zbaviť celulitídy pomocou krémov? Odborník má jasnú odpoveď

Expert na zdravý životný štýl radí, ako bojovať s celulitídou.

Hneď v úvode vám môžeme prezradiť, že na tento problém vám zázračné krémy nepomôžu. Čo vám však pomôcť môže, je pravidelný pohyb a vyvážený jedálniček. „Pokiaľ chcete mať zdravú kožu a minimálne príznaky celulitídy, cvičte, zdravo sa stravujte a nezabúdajte ani na dostatočnú hydratáciu. Voda totiž pomáha nielen zdraviu kože,“ vysvetlil Michal Páleník, expert na zdravý životný štýl.

žena cvičí jógu v záhrade

Pravidelné cvičenie je základom zdravého a dobre vyzerajúceho tela. Zabudnite na drahé krémy sľubujúce redukciu celulitídy. Kľúč je v športe. „Pokiaľ málo cvičíme, máme v koži málo cievok. Tieto cievky sú zodpovedné za odvádzanie splaškov z buniek, zároveň majú na starosti privádzanie živín a kyslíka do tukového a podkožného tkaniva, čím pomáhajú zlepšovať stav kože,“ objasnil Michal Páleník.

Dodal, že celulitídou trpí viac ako 90 % všetkých žien, no jej prejavy môžeme v mnohých prípadoch sami ovplyvniť. Medzi časté príčiny výraznej celulitídy patrí zlá životospráva, fajčenie či obezita. A prečo sa celulitída prejavu najmä u žien? „Dôvodom sú hormonálne zmeny a prevládajúce hormóny typické pre nežnejšie pohlavie,“ vysvetlil Michal Páleník.

„Taktiež je to štruktúra spojivových tkanív. Štruktúra spojivových tkanív u mužov, predovšetkým takzvaného kolagénu, má tvar sieťky. Takže lepšie drží aj tukové tkanivo, ktoré vďaka tomu nepresiakne na povrch,“ doplnil expert. U žien je táto štruktúra iná, a preto je nadmerné množstvo tuku viditeľné aj v podobe celulitídy.

25 50 75 90
FOTO: Pexels

Živé vysielanie ??:??

Televízia