Úvod Novinky Tour de France
Sagan s najlepším platom v pelotóne
Sagan s najlepším platom v pelotóne

Sagan s najlepším platom v pelotóne

Za Slovákom je trio elitných pretekárov Ineosu na čele s Britom Chrisom Froomom.

Slovenský cyklista Peter Sagan v tíme Bora-Hansgrohe má podľa denníka L'Équipe ročný príjem 5 miliónov eur. Medzi cyklistami sa platy zvyčajne nezverejňujú, no už roky je verejným tajomstvom, že najlepšie zarába v profipelotóne práve trojnásobný majster sveta zo Žiliny.

banner na Tour de France 2020

Najnovšie prišiel s informáciou o príjme sedemnásobného víťaza zeleného dresu na Tour de France francúzsky športový denník L'Équipe. Suma zahŕňa nielen plat a odmeny, ale aj marketingové spolupráce.

Švajčiarsky Blick tvrdí, že za Saganom je trio elitných pretekárov Ineosu na čele s Britom Chrisom Froomom so sumou 4,5 milióna eur. Nasleduje Geraint Thomas s príjmom 3,5 milióna eur a do tretice úradujúci víťaz najslávnejších etapových pretekov Egan Bernal by mal zarábať 2,7 milióna eur.

Otáznik po podpísaní Politta

Saganova budúcnosť v nemeckom profitíme sa po angažovaní Nemca Nilsa Politta začiatkom augusta stala otáznou. Tvrdia to nemecké médiá, podľa ktorých na konci roka prehodnotí vedenie BORY možnosti predĺženia spolupráce so Saganom.

Politt podpísal zmluvu na tri roky. 26-ročný jazdec aktuálne patrí stajni Israel Start-Up Nation. „Uvidíme, ako sa Saganova budúcnosť u nás vyvinie. Je jedným z najdrahších profesionálov v cyklistike. Na konci roku vyhodnotíme Saganove vystúpenia a uvidíme, ako to pôjde," citovalo periodikum Kölner Stadt-Anzeiger slová tímového šéfa Ralpha Denka.

Tridsaťročný Sagan prišiel do BORY v roku 2017 a zmluva mu vyprší v roku 2021. V tíme už pôsobí Nemec Maximilian Schachmann, 26-ročnému jazdcovi platí zmluva ešte štyri roky. Politt obsadil minulý rok na Paríž - Roubaix druhé miesto. Aj vďaka Saganovým mnohým víťazstvám v klubovom drese na MS či Tour de France sa z BORA-hansgrohe stal jeden z najlepších tímov v proficyklistike, čomu zodpovedá aj jeho platové ohodnotenie.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia