Úvod Novinky Tour de France
Tour de France s RTVS: Nový komentátor, reportér v dejisku a bonusové videá na webe
Tour de France s RTVS: Nový komentátor, reportér v dejisku a bonusové videá na webe

Tour de France s RTVS: Nový komentátor, reportér v dejisku a bonusové videá na webe


Už túto sobotu odštartuje 107. ročník Tour de France a spolu s ním boj Petra Sagana o rekordný ôsmy zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže.

Kým zvyčajne patrí Starej dáme júl, pre celosvetovú pandémiu prestížne preteky organizátori presunuli na termín od 29. augusta do 20. septembra. RTVS ponúkne každú z 21 etáp v priamom prenose na televíznej Dvojke, preteky streamuje aj na webe rtvs.sk a na špeciálnej podstránke tdf.rtvs.sk. Web ponúkne aj bonusový materiál, ktorý sa do vysielania nezmestí.

Na športových fanúšikov čakajú Štúdiá Tour de France, ktoré sa začnú 15 minút pred vysielaním každej etapy. RTVS bude mať na mieste ako jediné slovenské médium aj redaktora, Samuel Brečka bude pripravovať rozhovory a príspevky do vysielania prenosov, do spravodajstva aj na web a facebook Šport v RTVS.

banner na Tour de France 2020


V štúdiu sa za moderátorským stolíkom budú striedať Oľga Hamadejová a Tomáš Košec, komentátormi budú Vladimír Genda a po prvý raz pri cyklistike aj Marek Marušiak a s nimi bratia Martin a Peter Velitsovci. Aj tento rok bude expert RTVS Lukáš Timko predstavovať jednotlivé etapy a odpovedať na otázky divákov z facebooku Šport v RTVS.

RTVS bude vkladať do medzinárodného priameho prenosu vlastný grafický servis. Počas priamych prenosov sa tak diváci dozvedia viac o cyklistoch, tímoch, detaily o jednotlivých etapách a predovšetkým aktuality priamo z trate. Diváci sa navyše môžu zapojiť aj do SMS súťaže a denne vyhrať hodnotné ceny, súťaže na fanúšikov čakajú aj na facebooku a instagrame.


autor: Jozef Kotris

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia