Úvod Novinky Tour de France
Sagan aj expert RTVS poslali van Aertovi tvrdé odkazy
Sagan aj expert RTVS poslali van Aertovi tvrdé odkazy

Sagan aj expert RTVS poslali van Aertovi tvrdé odkazy

Lukáš Timko čosi podobné ešte nazažil.

Slovenského cyklistu Petra Sagana preradili rozhodcovia po stredajšej 11. etape 107. ročníka Tour de France za nebezpečný manéver v záverečnom špurte na 85. miesto. Namiesto pôvodného druhého miesta tak prišiel o cenné body v boji o zelený dres. V napínavom záverečnom špurte sa jazdec Bory-Hansgrohe snažil pretlačiť po pravej strane okolo Wouta van Aerta a dostal sa s ním do kontaktu, keď vystrčil ľavé rameno. Belgičan z Jumbo-Visma mu to po prejazde cieľom vyčítal, ukázal mu prostredník.

banner na Tour de France 2020

Bol som taký šokovaný a nahnevaný, že som použil veľmi nepekné slovo a potom som sa mu snažil povedať, že takto sa to nerobí a nepáči sa mi, čo spravil. Jediné čo sa mi od neho vrátilo, boli ostré slová, takže bolo ťažké viesť s ním konverzáciu," opísal momenty po incidente van Aert.

Vo štvrtok na celý incident reagoval aj Sagan. „Je to dobrý, mladý a silný pretekár, ale mal by sa ešte naučiť chovať," povedal pre RTVS pred štartom 12. etapy, ktorú môžete sledovať na Dvojke a webe rtvs.sk naživo.

V podobnom duchu ako Sagan sa vyjadril aj expert RTVS Lukáš Timko. „Slová van Aerta po etape ma šokovali. Pre belgické médiá, ktoré sú mu naklonené, si vylial dušu. Jeho vyjadrenia nie sú hodné pretekára jeho kvalít," nešetril kritickými slovami Timko.

Dodal, že v priebehu dlhých rokov, ako sa venuj cyklistike, podobnú reakciu nevidel. „Van Aert úplne znemožnil Petra a týmto správaním prišiel o množstvo fanúšikov. Podobnú dohru po etape som nečakal. Čakal by som oveľa väčšiu kolegialitu, pretože cyklistika je aj o fair-play," dodal Timko a ponúkol aj príklad toho, ako sa má cyklista správať. Viac už vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

(foto: AP, info: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia