Úvod Novinky Tour de France
Nazrite exkluzívne s RTVS do priestorov Tour de France
Nazrite exkluzívne s RTVS do priestorov Tour de France

Nazrite exkluzívne s RTVS do priestorov Tour de France

Pre pandémiu je oficiálne mestečko tento rok iné.

Do oficiálnej dedinky Tour de France majú prístup len pozvaní hostia a novinári. Aj vďaka tomu, že náš redaktor Samuel Brečka je priamo vo Francúzsku, máte možnosť do oficiálneho mestečka nahliadnuť.

  Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Za mojich čias bolo tradíciou, že do mestečka chodili pretekári na kávu, alebo sa porozprávať s jazdcami z iných tímov. Žiaľ, teraz je situácia iná a jazdci čakajú do posledného možného momentu v tímových autobusoch," povedal počas piatkovej 13. etapy, ktorú môžete naživo sledovať na Dvojke a na webe rtvs.sk, bývalý cyklista a spolukomentátor tohtoročnej Tour Martin Velits.

banner na Tour de France 2020

Ako účastník všetkých troch grandtour - Tour, Vuelta a Giro - Martin priblížil, že každé z podujatí má iné mestečko. „Najuvoľnenejšia atmosféra bola na Vuelte. Boli to posledné veľké etapové preteky v sezóne a väčšina pretekárov už mala podpísané zmluvy na ďalšiu sezónu."

Slovenský šampión v časovke z roku 2010 spomenul, že počas jedného z ročníkov Vuelty, mali pretekári k dispozícii aj holičstvo. „Holičstvo tento rok na Tour zjavne chýba, nakoľko Egan Bernal sa musel strihať sám a nedopadlo to práve najlepšie," glosoval komentátor RTVS Marek Marušiak. „Mohol poprosiť tímového kolegu alebo iného pretekára, aby mu pomohol. Výsledok jeho snaženia nevyzeral príliš dobre," uzavrel s úsmevom Velits.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia