Úvod Novinky Tour de France
Saganov šéf: V sobotu si ideme po víťazstvo
Saganov šéf: V sobotu si ideme po víťazstvo

Saganov šéf: V sobotu si ideme po víťazstvo

Čiastkový cieľ sa Bore už v 14. etape podaril.

Sobotňajšia 14. etapa Tour de France je zrejme jednou z posledných šancí pre Petra Sagan výraznejšie skresať manko 66 bodov na Sama Bennetta v boji o zelený dres. V ďalších rovinatých etapách jazdec Bory-Hansgrohe to bude mať proti čistokrvným šprintérom už ťažšie.

Podľa športového riaditeľa Bory Jána Valacha urobí tím všetko pre to, aby sa práve v 14. etape radovali z premiérového etapového víťazstva na 107. ročníku Tour. Ako správny šéf tímu Valach pri mikrofóne redaktora RTVS Samuela Brečku neprezradil všetko z tímovej „kuchyne“.

  Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Čiastkový cieľ sa Bore v sobotu podaril. Peter Sagan aj vďaka skvelej práci kolegu Maximiliana Schachmana stiahol na šprintérskej prémii 156,5 kilometra pred cieľom 14. etapy stratu na Bennetta. Sagan sa kolegovi poďakoval pekným gestom.

Sagan si na prémii za tretie miesto pripísal 15 bodov, Bennett za šieste 10 a rozdiel medzi oboma cyklistami tak priebežne činí 61 bodov. Sobotňajšia etapa, ktorú vysielame na Dvojke a aj na webe rtvs.sk, viac sedí Saganovi, v cieli v Lyone víťaz etapy získa 50 bodov.

(foto: TASR/AP)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia