Úvod Novinky Tour de France
Valach: Chceli sme získať 50 bodov alebo nič. Všetko sme spravili správne
Valach: Chceli sme získať 50 bodov alebo nič. Všetko sme spravili správne

Valach: Chceli sme získať 50 bodov alebo nič. Všetko sme spravili správne

Bora v sobotu držala neuveriteľne vysoké tempo.

banner na Tour de France 2020

K smolnej 14. etape Tour de France sa pri mikrofóne redaktora RTVS Samuela Brečku vrátil športový riaditeľ Bory-Hansgrohe Ján Valach. Priznal, že do etapy išli s úmyslom získať všetko, alebo nič. „Od začiatku dali chlapci do toho všetko. Taktika bola veľmi tvrdá, pretože sme mali jeden kopec na to, aby sme utrhli šprintérov," vyzdvihol Valach prácu svojich zverencov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Bora prakticky od začiatku etapy až po jej záver kontrolovala etapu a držala neuveriteľne vysoké tempo. Nástupy sa začali až 10 kilometrov pred finišom, kde Bore už došli jazdci, ktorí by boli schopní likvidovať pokusy o trhák. „V cieli to žiaľ nevyšlo, k úspechu potrebujete aj zhodu okolností. Peter zostal v závere úplne sám, pretože sme celý tím použili počas etapy. Podstatné bolo získať 50 bodov alebo nič, aby sme stiahli manko. Spravili sme všetko správne, Peter išiel výborne, ale niekedy to, žiaľ, nevyjde," dodal Valach.

Jazdci idú v nedeľu poslednú etapu pred dňom voľna. Sledovať ju môžete na Dvojke, alebo na webe rtvs.sk. Cyklisti už majú za sebou aj šprintérsku prémiu. Ako dopadla sa dozviete vo videu.

(foto: TASR/AP)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia