Úvod Novinky Tour de France
Očakávam, že Sagan získa zelený dres, hovorí český cyklistický odborník
Očakávam, že Sagan získa zelený dres, hovorí český cyklistický odborník

Očakávam, že Sagan získa zelený dres, hovorí český cyklistický odborník

Podľa Petra Benčíka Sagan nepovedal posledné slovo. 

Iba v jednej z doterajších sedemnástich etáp 107. ročníka Tour de France sa umiestnil Peter Sagan na pódiu. V 10. etape obsadil tretie miesto. V bodovacej súťaži mu patrí druhá priečka so 47-bodovou stratou na vedúceho Sama Bennetta. „Nie je na tom zle. Iba na tom nie je tak dobre, ako sme boli zvyknutí. Podľa mňa doplatil na to, že sezóna je ovplyvnená koronavírusom. On potrebuje pretekať. Ja si neviem predstaviť, ako by som sa dostal do formy bez pretekov. Sagan je zrejme podobný typ. To znamená, že sa zlepšuje na pretekoch, kde ho ostatní dostanú pod tlak. Pomáha mu to dať zo seba maximum. Preteky však neboli, takže jeho aktuálna kondícia nie je taká dobrá, ako by si predstavoval," myslí si bývalý trojnásobný majster ČR v cestných pretekoch a dnes cyklistický odborník Petr Benčík.

banner na Tour de France 2020

Hoci zostávajú do konca tohtoročnej edície Starej dámy už len štyri etapy (jedna horská, jedna individuálna časovka a dve rovinaté), Petr Benčík tvrdí, že Peter Sagan získa zelený dres. „Nemyslím si, že povedal posledné slovo. Očakávam, že získa zelený dres. Proste mu verím. Keď má pretekové zaťaženie, tak sa zlepšuje. Sam Bennett a ostatní budú slabší a unavenejší. Peťo nebude taký unavený a ešte zabojuje. Nehrá mu do kariet, že už nemá toľko príležitostí. I napriek tomu mu verím a očakávam, že Sagan urobí niečo také nezvyčajné, že to bude šou a vo finále to bude preňho znamenať zisk zeleného dresu."

slHksMsT_400x400.jpg

Trojnásobný majster ČR v cestných pretekoch a dnes cyklistický odborník Petr Benčík

FOTO: twitter/Petr Benčík

Petr Benčík, ktorý v roku 2017 spolukomentoval v RTVS dve etapy TdF, sa vyjadril aj ku kritike Saganovej výkonnosti zo strany niektorých priaznivcov. „Keď som išiel v minulosti po Bratislave, tak som počul len Sagan, Sagan, Sagan. Teraz má polroka krízu a zrazu sú všetci múdri ako rádiá. A začínajú hovoriť o tom, že Sagan je horší. Možno nie je úplne v pohode. Ale čo čakáme? Že vyhrá tento rok majstrovstvá sveta a budúci rok olympiádu? Že to je automatické? Trikrát vyhral majstrovstvá sveta, keď mu všetky okolnosti zapadli do seba. No v jednej chvíli nevyhráva a hneď sú tu reči, že nemá výkonnosť. To je úplný nezmysel. Ten chlapec má len horšiu sezónu. Ale stále je to ten istý Sagan. To nie je žiadny prestarnutý Sagan, ktorý lape po dychu. Vôbec. Sú to nevďačné reakcie fanúšikov. Viem si predstaviť, že teraz budú všetci múdri a budú mu hovoriť, ako to má robiť."

FOTO: TASR




25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia