Úvod Novinky Zaujímavosti
Navštívte s nami Melbourne. Toto mesto vám vyrazí dych
Navštívte s nami Melbourne. Toto mesto vám vyrazí dych

Navštívte s nami Melbourne. Toto mesto vám vyrazí dych

Ďalšia neskorá, ale o to pútavejšia hodina geografie a gastronómie.

Nenechajte si ujsť Melbourne v relácii Cestou necestou v piatok večer na Jednotke. Už aj ochutnávka toho, čo uvidíte na obrazovkách RTVS naznačuje, že známa metropola Austrálie chutí.

Melbourne je hlavné mesto austrálskeho štátu Victoria. Po Sydney je druhé najväčšie mesto v krajine. Považuje sa za dôležité ekonomické a priemyselné centrum, okrem toho každoročne láka tisíce turistov zo všetkých kútov zemegule. Dôvodov, prečo raz ochutnať Melbourne, je hneď niekoľko. Na svoje si prídu napríklad aj milovníci kávy.

Mestom nás prevedie sympatická Slovenka Magdaléna

V hlasovaní na známej stránke, cez ktorú hľadajú cestovatelia ubytovanie, porazili kaviarne v Melbourne aj také mestá ako Viedeň či Rím. Najlepšia káva je podľa nich práve tam. Ako sa povráva, v meste nenájdete kaviareň so zlou kávou a každá návšteva bude obrovským zážitkom. Melbourne je prehliadkou streetartu. Mesto je známe, že so streetartovými umelcami úzko spolupracuje a mnohé ulice sú doslova „výkladnými skriňami".

Melbourne je jedno z miest, o ktorom sa ťažko rozpráva, oveľa vhodnejšie je ho zažiť na vlastnej koži. My vám v piatok o 22:05 na Jednotke ukážeme aspoň niektoré zákutia. Sprevádzať nás bude po Melbourne sympatická Slovenka Magdaléna.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia