Úvod Novinky Zaujímavosti
Deň, keď Slovensko porazilo majstrov sveta a Európy
Deň, keď Slovensko porazilo majstrov sveta a Európy

Deň, keď Slovensko porazilo majstrov sveta a Európy

Na Trojke pokračuje seriál pamätných športových prenosov.

Seriál záznamov pamätných športových prenosov na Trojke pokračuje aj tento týždeň. Okrem finálových zápasov majstrovstiev Európy 2008 a 2012 vám v sobotu 27. júna o 22:10 a v repríze v nedeľu od 15:55 na Trojke prinesieme aj jeden z najpamätnejších zápasov slovenskej futbalovej reprezentácie v ére samostatnosti.

Žilinský štadión bol 8. októbra 2014 takmer vypredaný. Zverenci Jána Kozáka staršieho nastúpili na kvalifikačný zápas o postup na EURO 2016 proti Španielsku mesiac po prekvapujúcom triumfe v Kyjeve nad Ukrajinou. Proti Slovákom poslal kouč Vicente del Bosque na ihrisko až ôsmich hráčov (Casillas, Piqué, Alba, Pedro, Busquets, Silva, Fabregas a Iniesta), ktorí Španielov priviedli v roku 2010 k titulu majstrov sveta a o dva roky neskôr k triumfu na šampionáte starého kontinentu v Poľsku a na Ukrajine.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V skvelej žilinskej kulise pred 9 784 divákmi rozhodli o slovenskom triumfe nad v tom čase úradujúcimi majstrami Európy góly Juraja Kucku z priameho kopu a v 87. minúte za stavu 1:1 hlavičkou Miroslav Stoch. „Je to taká malá futbalová senzácia. Tak, ako sme na MS dokázali zdolať Talianov, tentokrát sme zvíťazili nad Španielmi. Nikto to nečakal," povedal po zápase pre TASR Marek Hamšík. „Myslím si, že to znamená veľa pre celé Slovensko. Je to niečo, čo sa nedeje každý deň," doplnil Michal Ďuriš, autor prihrávky na víťazný gól.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slováci v kvalifikačnej C-skupine napokon obsadili druhé miesto za Španielskom a postúpili na šampionát do Francúzska, ktorý sa hral prvýkrát v rozšírenom formáte s 24 účastníkmi.

Zápas vysielame s pôvodným komentárom Marcela Merčiaka v sobotu 27. júna od 22:10 na Trojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia