Úvod Novinky Zaujímavosti
Poškodili mu auto, poisťovňa škodu nechcela preplatiť
Poškodili mu auto, poisťovňa škodu nechcela preplatiť

Poškodili mu auto, poisťovňa škodu nechcela preplatiť

Veci sa pohli, až keď sa o problém začal zaujímať RTVS.

Tvorcovia Občana za dverami v aktuálnom vydaní priniesli reportáž, ktorou upozornili na problém, s ktorým sa stretol nejeden Slovák - vyhýbavé správanie sa poisťovne po škodovej udalosti.

Napriek tomu, že niektoré dopravné nehody sa zdajú byť na prvý pohľad banálne, ich riešenia sú častokrát komplikované, ba až nepochopiteľné. Na redakciu RTVS sa obrátil Peter Kapucza, ktorému minulý rok pri nehode poškodili auto. Napriek tomu, že postupoval presne podľa inštrukcií poisťovne, peňazí sa nedočkal. O pomoc s riešením požiadal aj vinníka nehody, no ten ho začal dokonca upodozrievať z poistného podvodu. Až potom, ako na prípad upozornil Rozhlas a televízia Slovenska, sa veci pohli a poškodený dostal svoje peniaze.

Dopravný analytik Jozef Drahovský v reportáži upozornil aj na zvláštne praktiky poisťovní. „Poznám prípady, keď z auta odletel kus ľadu a rozbil čelné sklo iného auta. Poisťovňa odmietla uhradiť plnenie s tým, že znalec v posudku namiesto konštanty ľadu počítal s konštantou prašného snehu. A takto majú poisťovne zaplatených niekoľkých znalcov, aby pre ne robili takéto posudky," tvrdí Drahovský.

Pozrite si reportáž Tomáša Geršiho.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

  

Celé vydanie Občana za dverami vrátane reportáže o zariadeniach mobilného operátora, ktoré sú na streche bytového domu bez zmluvného vzťahu päť rokov, nájdete v archíve RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia