Úvod Novinky Zaujímavosti
Doby Tatry. Výzva, ktorá má pomôcť aj turizmu
Doby Tatry. Výzva, ktorá má pomôcť aj turizmu

Doby Tatry. Výzva, ktorá má pomôcť aj turizmu

Turistická výzva Doby Tatry okrem zdolania tatranských štítov, prináša aj pomoc pre turistický ruch v našich veľhorách.

Aktuálne je v plnom prúde registrácia do druhého ročníka tohto projektu. Viac o akcii v Ranných správach RTVS povedal organizátor Marek Straka.

Výzva spočíva v zdolávaní deviatich vrcholov Západných a šiestich vrcholov Vysokých Tatier. „Na každý štít sa účastník musí dostať a urobiť si na ňom fotografiu," priblížil Straka s tým, že výzva trvá tri mesiace - júl, august a september.

Cieľom projektu je nielen pokoriť jednu z výziev, alebo kto si trúfa, tak aj obe a teda spolu 15 tatranských štítov, ale priamo tak pomôcť aj turizmu v slovenských veľhorách, ktorý je po pandémii koronavírusu v neľahkej situácii.

Prvého ročníka sa zúčastnilo päťtisíc turistov, čo Marek Straka považuje za prekvapenie a aj ohromný úspech. „Pomoc Tatrám je jedným z našich cieľov. Za každého účastníka, ktorý prijme výzvu, vysadíme jeden strom a zároveň každý z účastníkov dostane od nás do štartovacieho balíčka kompostovateľnú tašku a aj tričko vyrobené z PET fliaš," priblížil Straka ekologický rozmer projektu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Celé vydanie Ranných správ nájdete v archíve RTVS.

Pozrite si aj reportáž redaktorky RTVS Ivany Ratkovskej zo slovenských Pienín, do ktorých zamierili davy poľských turistov.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia