Úvod Novinky Zaujímavosti
Osem odporúčaní, ako zvládnuť prácu z domu v horúčavách
Osem odporúčaní, ako zvládnuť prácu z domu v horúčavách

Osem odporúčaní, ako zvládnuť prácu z domu v horúčavách

Lebo nielen koronavírus nás môže nechať zavretých doma.

Práca z domu. Benefit od zamestnávateľa alebo strašiak? Mnohí si tzv. home office vyskúšali začiatkom roka, keď vonku zúrila pandémia koronavírusu. Do príbytkov sa možno mnohí vrátia aj počas leta. Aspoň na pár dní do týždňa. Dôvodom budú extrémne horúčavy.

Viete, ako správne zvládať povinnosti z domu, keď je vonku peklo? Guardian prišiel s ôsmimi jednoduchými odporúčaniami, ktoré sa oplatí vyskúšať. Tak, aby bol váš domáci pracovný pobyt pohodlný, ale zároveň aj produktívny.

1/ Vetrajte skoro ráno

Do miestnosti, v ktorej strávite nad pracovnými povinnosťami najviac času, vpustite ranný vzduch. Vetrajte čo najdlhšie hneď po prebudení. Kým nie je vzduch príliš horúci.

2/ Veľa vody

Ranná káva alebo zelený čaj na prebudenie je samozrejme vhodný. Počas dňa nezabúdajte na zvýšený a pravidelný prísun čistej vlažnej vody.

3/ Ľahké jedlá

Počas vysokých teplôt jedzte viac šalátov. Záhradný šalát, zeler či uhorka, to je zelenina, ktorá má v sebe veľa vody a tiež pomôže dodržiavať pravidelný pitný režim. Stráviť ťažké jedlo (najmä vyprážané či veľa mäsa) si vyžaduje veľa energie, čo podporuje tvorbu potu.

4/ Ventilátor nerieši všetko

Len rozháňa horúci vzduch okolo vás. Tip: Vložte do mrazničky dvojlitrovú fľašu s vodou, počkajte kým celkom nestuhne a potom ju umiestnite pred ventilátor. Pomôže ochladiť vzduch v miestnosti aspoň trošku.

5/ Pohyb

Prechádzka ráno alebo večer rozhodne pomôže. Odborníci odporúčajú, že ľudia, ktorí pracujú s počítačom, by sa mali postaviť a ponaťahovať každých 45 minút.

6/ Nepracujte vonku

Vízia sedenia na terase s chladenou limonádou, kávou a samozrejme počítačom niekde na balkóne či terase, je síce pekná, ale takto to nefunguje. Horúčava neprospeje nielen vám, ale ani technike.

7/ Extra schladenie

Je vám horúco aj vnútri? Ochladzujte si body, na ktorých je cítiť pulz. Studená voda na zápästie prípadne šiju vám pomôže znova sa vzpružiť.

8/ Zmena pracovných hodín

Keď je vonku najviac horúco, relaxujte. Rozdeľte si povinnosti tak, aby ste tie najnáročnejšie zvládli ráno a predpoludním, ľahšie si nechali na neskôr.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia