Úvod Novinky Zaujímavosti
Tipy, ako správne vybrať letný tábor pre deti
Tipy, ako správne vybrať letný tábor pre deti

Tipy, ako správne vybrať letný tábor pre deti

V jednom sme sa boli pozrieť s našom kamerou.

Leto sa rozbehlo na plné obrátky a mnohí rodičia riešia, čo a kam s deťmi, lebo povedzme si to otvorene... Nechať ich doma samé nie je najlepší nápad a „zavesiť" ich starým rodičom na príliš dlhé obdobie tiež nie je najvhodnejšie. Premýšľate nad táborom? Máme pre vás niekoľko odporúčaní a praktických tipov. Nech je letný tábor aj pre vaše dieťa príjemnou spomienkou.

Rozprávajte sa s deťmi, ako si letný tábor predstavujú. Opýtajte sa ich, čo očakávajú a ktoré aktivity by ich počas tých niekoľkých dní, čo budú mimo domu a v novom kolektíve, bavili. Na začiatok je vhodné popremýšľať aj nad sumou, ktorú ste ochotní za tábor pre dieťa zaplatiť. Podrobne si preštudujte ponuky a zvážte, či dieťa dostane všetko, čo potrebuje.

Na začiatok stačí denný tábor

Kameňom úrazu býva často odlúčenie. Dieťa je síce táborom nadšené, môže sa však stať, že po dvoch dňoch sa bude pýtať domov. V tom prípade zvoľte denný tábor. Ráno doň svoje ratolesti odveziete, večer si ich po práci vezmete zasa domov. Pobytové tábory sú vhodnejšie pre staršie deti, pri ktorých už máte istotu, že nebudú hľadať dôvody, prečo s táborom seknúť po pár dňoch.

Zostaňte tento rok doma. Slovensko ponúka množstvo krásnych zákutí. Aj takých, ktoré sú za rohom a možno ani netušíte, aké poklady ukrýva. Denný tábor, ktorý je vhodný aj pre také deti, ktoré predtým ešte v tábore nikdy neboli, má jasné pravidlá a presný program. Ten decká napĺňajú pod dohľadom skúsených animátorov, ktorých úlohou je zabaviť, dohliadnuť, ale aj vymyslieť zaujímavé aktivity pre svojich zverencov.

My sme sa boli s našou kamerou pozrieť v dennom tábore určenom pre deti prvého stupňa základnej školy. Kým sa chlapci venovali športovým aktivitám, dievčatá sa venovali typicky ženským veciam - šminkám a kráse. V nádhernom prostredí jedného z najmodernejších komplexov na Slovensku sme strávili celé predpoludnie a rozprávali sa s animátormi o ich práci a skúsenostiach.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia