Úvod Novinky Zaujímavosti
Prvé odhady, kedy sa spustí očkovanie proti koronavírusu
Prvé odhady, kedy sa spustí očkovanie proti koronavírusu

Prvé odhady, kedy sa spustí očkovanie proti koronavírusu

Experti tvrdia, že vakcína proti Covidu-19 je v štádiu vývoja.

Vakcína proti koronavírusu by mohla byť k dispozícii v polovici roka 2021, uviedla Souma Swamithanová, vedecká pracovníčka Svetovej zdravotníckej organizácie. Rovnako vyjadrila opatrný optimizmus ohľadom súčasného stavu výskumu a vývoja očkovacích látok.

„Máme viac ako 20 kandidátov (na vakcínu) v klinických štúdiách. Dúfame, že aspoň pár z nich bude fungovať. Bola by to smola, keby všetky zlyhali," povedala expertka WHO. Dodala, že rozsiahla vakcinácia proti ochoreniu Covid-19 by mohla byť nasadená v priebehu budúceho roka.

Máme sa obávať druhej vlny?

Nový koronavírus sa prvýkrát objavil v čínskom meste Wu-chan koncom minulého roka. Odvtedy sa postupne rozšíril do takmer celého sveta. Doteraz mu podľahlo viac ako 600 tisíc ľudí, infikoval viac ako 14 miliónov.

Aktuálne sú na prvom mieste v počte potvrdených prípadov Spojené štáty americké. Na Slovensku máme 1980 nakazených a viac ako 1530 vyliečených.

Aktuálne sa hovorí o tzv. druhej vlne pandémie. Odborníci upozorňujú, že ochorenie by mohli do našej krajiny dovliecť dovolenkári zo zahraničia. Sú naše nemocnice na ďalších infikovaných pripravené? Pozrite si v reportáži Správ RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

zdroj text: TASR, RTVS, zdroj foto: pixabay.com

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia