Úvod Novinky Zaujímavosti
Po korone horšie počasie a rátanie strát. Ľudia sa vracajú len pomaly
Po korone horšie počasie a rátanie strát. Ľudia sa vracajú len pomaly

Po korone horšie počasie a rátanie strát. Ľudia sa vracajú len pomaly

Odkaz prevádzkovateľov kúpalísk je jasný - vrtochy počasia cítime na tržbách.

Sezóna na kúpaliskách sa túto sezónu rozbieha len pomaly. Viac ako pandémia ju obmedzuje momentálne počasie, ktoré zatiaľ prevádzkovateľom vôbec nepraje. Štáby RTVS natáčali na viacerých lokalitách Slovenska a odkaz prevádzkovateľov je jasný - vrtochy počasia cítime na tržbách.

zlaté piesky Prírodné kúpalisko Zlaté piesky v Bratislave počas júla.

Prevádzkovatelia bratislavských kúpalísk pre pandémiu koronavírusu pristúpili k vítanej novinke - pre zvýšenie bezpečnosti spustili nákup vstupeniek cez internet.

V Nitre očakávajú, že situácia sa v druhej polovici sezóny zlepší. „Tohtoročná sezóna, zatiaľ sa nevyvíjala dobre. Pociťujú to všetci, takisto aj nájomníci, ktorí majú stánky s občerstvením. My to pociťujeme na tržbách návštevnosti," hovorí šéf kúpaliska na Sihoti Jozef Bubeník.

Kaluž paradoxom

Podobne ako v Nitre, aj na zvolenskom kúpalisku si veľa sľubujú od najbližších týždňoch. Toto leto mali naplnenú kapacitu zatiaľ iba počas štyroch dní. Napriek nižšej návštevnosti k nepopulárnemu kroku - zvyšovaniu vstupného - zatiaľ neprístupili. „Keď je chladno, tak je v podstate návštevnosť nulová. Počas slnečných dní, ktorých nám vyšlo pár, je v stovkách a je uspokojivá," hovorí manažér kúpaliska Róbert Orság.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Paradoxom je najväčšie kúpalisko na Zemplínskej šírave v Kaluži, ktoré má v porovnaní s vlaňajšom vyššiu návštevnosť o 10 %. „Veľmi veľa ľudí z blízkeho okolia uprednostnilo domáce destinácie a aj Zemplínsku šíravu pred dovolenkami v zahraničí," zamýšľa sa nad príčinami rastu počtu návštevníkov zastupujúci starosta obce Kaluža Marek Misár.

Na Klinger sa vracia „plaváreň"

Na jednom z najvyhľadávanejších banskoštiavnických tajchov Klinger vzniká historická plaváreň ako kedysi. Tzv. plaváreň s dreveným mólom bola na tajchu vybudovaná ešte v polovici 19. storočia, funkčná bola až do 70. rokov 20. storočia. Vybudovaním móla sa má zabezpečiť pohodlný vstup do vody a kúpanie pre všetky vekové kategórie.

klinger 220 ľadových medveďov vo vodách banskoštiavnického Klingera vo februári 2020.

„Plaváreň" tvorí systém plávajúcich betónových pontónov, ktoré majú životnosť 50 rokov. Sú bezúdržbové, odolné voči zovretiu ľadom a vedia prekonať kolísanie hladiny. Pontóny majú palubu obloženú drevom, z brehu sa na ne ľudia dostanú po lávke. Na pontóne budú osadené rebríky na pohodlný vstup do vody.

S realizáciou projektu sa začalo 20. júla a slávnostné otvorenie plavárne na Klingeri je predbežne naplánované na 30. júla.

(foto: TASR, info: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia