Úvod Novinky Zaujímavosti
Polícia varuje! Deťom hrozia nové online nebezpečenstvá
Polícia varuje! Deťom hrozia nové online nebezpečenstvá

Polícia varuje! Deťom hrozia nové online nebezpečenstvá

Čoraz viac sa hovorí o aplikáciii TikTok, ktorá konkuruje známym sociálnym sieťam.

Sociálna sieť TikTok si získava čoraz väčšiu popularitu a stáva sa obrovskou konkurenciou pre Facebook aj Instagram. Online služba, ktorá sa zameriava na nakrúcanie a zverejňovanie videí, pochádza z Číny a aktuálne ju celosvetovo používa približne pol miliardy ľudí.

Polícia vyzýva rodičov, aby boli opatrní a viac sa zaujímali o to, čo zverejňujú ich deti vo virtuálnom priestore, s kým a akým spôsobom komunikujú. Hrozí nielen šírenie nevhodného, neraz pornografického materiálu, ale aj iné nebezpečenstvo. V podobe rôznych nebezpečných výziev, pri ktorých by si mohli práve tí najzraniteľnejší ublížiť.

Okrem polície sa do výzvy pravidelne zapájajú aj sociológovia a psychológovia. Prízvukujú, že najpodstatnejšia je komunikácia. Dospelí by sa mali s deťmi rozprávať o nástrahách sociálnych sietí a tiež kontrolovať, koľko času na nich trávia.

Pozrite si reportáž zo Správ RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


TikTok vznikol v roku 2013, spočiatku bol však dostupný iba v Číne. Celosvetovo je dostupný od roku 2018. Ponúka možnosť vytvárať videá s použitím ukážok hudby a ďalších efektov. Pred dvomi rokmi sa TikTok stal v USA najsťahovanejšou aplikáciou. Jeho popularita rastie rovnako aj v Európe.

zdroj foto: shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia