Úvod Novinky Zaujímavosti
Objavte stredovekú rozhľadňu neďaleko Košíc
Objavte stredovekú rozhľadňu neďaleko Košíc

Objavte stredovekú rozhľadňu neďaleko Košíc

Čerešenka ponúka nenáročnú túru pre celú rodinu aj nádherné výhľady.

Okolie nášho druhého najväčšieho mesta ponúka niekoľko zaujímavých miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Neďaleko Košíc na hraniciach obcí Čižatice, Chrastné a Rozhanovce stojí rozhľadňa Čerešenka, ktorej okolie sa spája s krvavou históriou. „V roku 1312 tu došlo k veľkej rytierskej bitke, ktorá je známa aj ako bitka pri Rozhanovciach," povedal Viktor Wurm, PR manažér Košice Región Turizmus.

Ochutnávka stredovekých špecialít

Návštevníkom, ktorí si trúfnu na rozhľadňu, sa naskytne nádherný výhľad. Okrem toho majú možnosť vidieť miesta, na ktorých sa bojovalo. Na rozhľadňu vedie niekoľko schodov, no turisti sa nemusia obávať príliš náročného výstupu. Odmenou je napríklad aj pohľad na západnú stranu - do nádherného údolia Torysy.

Tí, ktorí sa rozhodnú navštíviť Čerešenku 15. augusta, sa môžu tešiť na akciu s názvom Stredovek na tanieri. Tradičné stredoveké jedlá, lukostreľba, dobové kostýmy a najmä jedinečná atmosféra... To všetko sľubujú organizátori z OZ Čerešenka turistom.

Ak praje počasie, z vrcholu rozhľadne vidieť nielen okolité vrchy, ale aj kúsok Lomnického štítu. Pozrite si reportáž zo Správ RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


zdroj foto: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia