Úvod Novinky Zaujímavosti
Slovenský raj ponúka nenáročnú túru aj pre hendikepovaných
Slovenský raj ponúka nenáročnú túru aj pre hendikepovaných

Slovenský raj ponúka nenáročnú túru aj pre hendikepovaných

Stratenský kaňon, ktorý sme navštívili s kamerou, pripomína Alpy.

Alpy na Slovensku? V menšom rozhodne áno a možno ani nie tak ďaleko... Pozývame vás do Slovenského raja, na ktorý nedajú turisti dopustiť. Známy národný park ponúka menej náročné, ale aj náročnejšie túry, pri ktorých si prídu na svoje nielen začiatočníci. S kamerou sme boli pozrieť v Stratenskom kaňone, ktorý postupne vyhĺbila rieka Hnilec.

Dobrou správou je, že táto časť národného parku je dostupná aj pre hendikepovaných a tiež pre rodiny s deťmi. Slovenský raj je inak známy vodopádmi a rebríkmi, ktoré sú určené najmä skúsenejším návštevníkom. „Dnešná podoba Stratenského kaňona už nie je taká pekná ako kedysi," priznáva riaditeľ NP Slovenský raj Tomáš Dražil.

Veľa unikátnych miest zničila II. svetová vojna, napríklad aj skalnú bránu, ktorá sa zachovala už iba na obrázkoch. Stále je však možné vidieť osem drevených mostov a prejsť sa po ceste, ktorá dnes slúži viac-menej už len pre peších. Okolitá príroda a pokoj, ktorú kaňon ponúka, má nezameniteľnú atmosféru. Pozrite si reportáž zo Správ RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia