Úvod Novinky Zaujímavosti
Lekári otvorene o ďalšom sprievodnom jave koronavírusu
Lekári otvorene o ďalšom sprievodnom jave koronavírusu

Lekári otvorene o ďalšom sprievodnom jave koronavírusu

Ochorenie Covid19 môže spôsobovať aj estetický problém.

Ochorenie Covid-19 môže spôsobovať vypadávanie vlasov, informuje stránka HuffingtonPost.com. Tento zdravotný, ale zároveň aj estetický problém sa nám spája väčšinou s onkologickými ochoreniami, chudnutím, infekčným ochorením či nadmerným stresom. Najnovšie ho však odborníci spájajú aj s koronavírusom.

Podľa jedného z najnovších prieskumov, ktorý urobili v Amerike na konci júla na vzorke 1 500 ľudí, ktorí prekonali koronavírus, je strata vlasov jedným z prvých 25 príznakov ochorenia.

Vypadávanie vlasov v súvislosti s koronavírusom skúmala aj Natalie Lambert, doktorka a profesorka z univerzity v Indiane. Zistila, že podobný problém trápi pacientov s Covidom oveľa častejšie ako nevoľnosť či nádcha.

Zvýšený počet pacientov s koronavírusom, ktorým zároveň padali vlasy, zaznamenali nielen v zámorí, ale aj v Španielsku, ktoré bolo na začiatku pandémie jednou z najzamorenejších krajín.

Ako sme pred časom informovali na našom webe, experti prišli so zostením, že koronavírus napáda aj ľudský mozog a srdce. S porovnávaním Covidu a chrípkového ochorenia by sme mali byť mimoriadne opatrní. Koronavírus je oveľa agresívnejší a zotavovanie môže trvať oveľa dlhšie, ako ho poznáme pri bežnej chrípke.

zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia