Úvod Novinky Zaujímavosti
Exkluzívne: Veľká novinka v rannom vysielaní RTVS
Exkluzívne: Veľká novinka v rannom vysielaní RTVS

Exkluzívne: Veľká novinka v rannom vysielaní RTVS

Dobré ráno, Slovensko v modernejšom štúdiu s novými moderátormi.

Dobré ráno, Slovensko. Počúvali ste vysielanie s novou dvojicou za mikrofónmi? Od pondelka 21. septembra z nového a modernejšieho štúdia vysiela dvojica Petra Bernasovská a Richard Dedek.

_DSC6495.jpg

Ich hlasy sú síce poslucháčom veľmi dobre známe, no spoločne sa vo vysielaní predtým ešte nestretli. „Stretávali sme sa len na chodbách rozhlasu a spočiatku to boli iba také zdvorilostné frázy, lebo každý vysielal inokedy," zaspomínal si na stretnutia s Petrou Richard. Spoluprácu na novom rannom vysielaní si však obaja pochvaľujú a ako hovorí Petra, s Rišom si mimoriadne sadli.

„Ostrej" predchádzali týždne príprav a skúšobných vysielaní „do steny", počas ktorých nová ranná dvojka pracovala na tom, aby bolo rozhlasové zobúdzanie lepšie, dynamickejšie, stále však nabité aktuálnymi informáciami a dobrou hudbou. V rozhovore nám Petra a Richard prezradili aj to, aké bolo ich prvé skutočné vysielanie, ale aj to, či boli nervózni.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Radosť z nového vysielacieho štúdia neskrýval ani generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Opýtali sme sa ho aj na to, či je skôr ranný poslucháč alebo ranný divák... Otázka ho absolútne neprekvapila a podľa toho, čo povedal, má to veľmi pekne rozdelené.

_DSC6508.jpg

Zmenu v rannom vysielaní víta aj Michal Dzurjanin, šéf programových služieb Slovenského rozhlasu. Novej dvojici želá najmä priazeň poslucháčov. Tí podľa intendanta Milana Urbaníka dostanú oveľa viac informácií, ako boli doteraz zvyknutí.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dobré ráno, Slovensko každý pracovný deň od 6:00 na Rádiu Slovensko.

_DSC6532.jpg

_DSC6504.jpg

Foto: Milan Krupčík

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia