Úvod Novinky Zaujímavosti
Nádhera! Pozrite si unikátnu módnu prehliadku krojov
Nádhera! Pozrite si unikátnu módnu prehliadku krojov

Nádhera! Pozrite si unikátnu módnu prehliadku krojov

Nechajte sa inšpirovať tradičným odevom z čias 19. storočia až po súčasnosť.

Poďte sa s nami pozrieť do obce Očová, kde sa konala scénická prehliadka tradičného ženského oblečenia. Diváci tak mohli na podujatí Sila Poľany, sila ženy vidieť kroje s typickými prvkami a výšivkami.

„S myšlienkou urobiť niečo také som sa pohrávala už dlhšie. V súčasnosti sa robí veľmi veľa replík krojov, no toto sú kúsky, ktoré vytiahli tety z truhlíc," prezradila organizátorka Janka Hossová.

Mnohé kúsky majú aj päťdesiat rokov a ženy ich mali oblečené na svojich sobášoch či iných príležitostiach. Prehliadka ukázala nielen sviatočné tradičné oblečenie, ale aj časti odevu, ktoré sa nosili v bežný deň či počas smútočných obradov. „Sú to kroje z trinástich obcí Podpoľania a tie najvzácnejšie sú z prelomu storočí," dodala organizátorka.

Diváci si takisto mohli pozrieť módnu prehliadku návrhárky Jaroslavy Wurll Kocanovej, ktorá sa krojmi z Podpoľania inšpirovala pri tvorbe jednej zo svojich kolekcií. Na pódiu vystúpila speváčka Sima Martausová, ktorá neskrývala nadšenie z Očovej a ani z módy inšpirovanej folklórom.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sledujte Televíznu Reginu každý pracovný deň naživo o 16:20 na Dvojke. Viac informácií a reportáží nájdete aj na Facebooku

zdroj foto: instagram.com/jaroslavawurllkocanova

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia