Úvod Novinky Zaujímavosti
Milujem Slovensko sa premenilo na opernú dvoranu
Milujem Slovensko sa premenilo na opernú dvoranu

Milujem Slovensko sa premenilo na opernú dvoranu

Eva Hornyáková a Miroslav Dvorský zaspievali legendárnu pieseň.

Piatkové vydanie obľúbenej šou Milujem Slovensko prinieslo okrem zábavy, vtipných momentov a pestrej palety informácií aj jeden nevšedný moment. Tradičné spevácke duo Katarína Ščevlíková a Samuel Tomeček prepustilo na pár minút svoje miesta hviezdam slovenskej opernej scény. Eva Hornyáková a Miroslav Dvorský na výzvu moderátora Martina Nikodýma zaspievali legendárnu Pieseň o rodnej zemi, často nazývanú aj Najkrajší kút v šírom svete.

milujem slovenskoSamuel Tomeček, Eva Hornyáková a Miroslav Dvorský po nakrúcaní Milujem Slovensko.

Pieseň, ktorá má viac ako 60 rokov, pre operetu Gejzu Dusíka Hrnčiarsky bál zložil Dusíkov dvorný textár Pavol Braxatoris, mimochodom vnuk Andreja Sládkoviča. Skladbu spopularizoval fenomenálny slovenský tenor a brat Miroslava Dvorského Peter, ktorý ju v roku 1983 naspieval ako singel pre platňu Modrá ruža. Pieseň sa takmer stala aj slovenskou hymnou a počas rokov sa stala jedným zo symbolov Slovenska.

Pozrite si vystúpenie Evy Hornyákovej a Miroslava Dvorského, pri ktorom účinkujúcim a aj divákom naskakovala husia koža.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak ste premiérovú časť Milujem Slovensko nestihli, nájdete ju v našom archíve zadarmo a bez reklamy. Už tento piatok, 2. októbra sa môžete tešiť na ďalší diel plný zábavy a zaujímavých hostí. Zapnite si Milujem Slovensko na Jednotke o 20:30.

(foto: RTVS/Milan Krupčík) 25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia