Úvod Novinky Zaujímavosti
Pozrite si ako ožívajú animovaní Webesterovci
Pozrite si ako ožívajú animovaní Webesterovci

Pozrite si ako ožívajú animovaní Webesterovci

Na obrazovky Dvojky prichádza od 5. októbra 15. ročník Medzinárodného festivalu animovaných filmov pre deti a mládež Bienále animácie Bratislava.

RTVS zaradí do vysielania od 5.10. do 8. 10., teda v čase konania festivalu 34 animovaných filmov. Od pondelka do piatka o 14:30 na Dvojke si tak budete môcť aj so svojimi juniormi vychutnať animované príbehy ako Máša a medveď ruského režiséra Vladislava Bairamgulova i nové epizódy známych slovenských animovaných seriálov - Drobci režisérky Vandy Raýmanovej a Websterovci Kataríny Kerekesovej.

1000x200[1].png

Prinesieme aj počítačovo animovaná nórska rozprávka Vianočný škriatok a líška (Reven og Nissen), nežný emocionálny príbeh sedemročného chlapca pod názvom Zápalky (Matches) maďarského režiséra Gézu Tótha nominovaného na Oscara či zaujímavá plastelínová animácia Šach (Chess) ruského režiséra Alexeya Pochivalova.

Ako však takáto 3D animácia vzniká porozprávali tvorcovia obľúbeného detského sérialu RTVS Websterovci. A nielen to! Nahliadnite do sveta, ktorý vám ukáže ako sa vytvára úsmev na pavúčích tvárach, či podľa akých predlôh jednotlivé prostredia v rozprávke vznikajú. Viac prezradila pre Festival BaB 2020 aj režisérka Websterovcov Katarína Kerekesová.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak Vaše deti milujú Websterovcov, určite oceníte aj praktický obal na rúška s motívom Websterovcov, ktorý nájdete v našom eshope. Zasúťažiť si oň môžete aj na Facebooku Dámskeho klubu.

 

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia