Úvod Novinky Zaujímavosti
Online výzva: Zostaňte doma a zabavte sa s vtipnými zvieratkami
Online výzva: Zostaňte doma a zabavte sa s vtipnými zvieratkami

Online výzva: Zostaňte doma a zabavte sa s vtipnými zvieratkami

Ak sa vám podarili vtipné zábery so zvieratkami, podeľte sa o ne s nami!

Druhá vlna pandémie koronavírusu si vyžiadala prísne opatrenia. V čase, keď sa nemôžeme stretávať s našimi blízkymi a nevieme, aká budúcnosť nás čaká, je dôležité udržiavať sa aspoň v rámci možností nad vodou drobnými radosťami, ktoré si napriek prísnym opatreniam môžeme dopriať.


O takéto jednoduché okamihy, ktoré pobavia, nie je núdza napríklad v sedemdielnom britskom dokumentárnom seriáli Sedem svetov, jedna planéta, ktorý RTVS vysiela na obrazovkách Dvojky každú stredu o 20:10.


Napínavé, dramatické, ale aj komické situácie v seriáli podčiarkuje skvelá hudba od oscarového skladateľa Hansa Zimmera, ktorý sa o skúsenosti so seriálom Sedem svetov, jedna podelil s East London & West Essex Guardian: „Každá epizóda je skutočným, hmatateľným miestom, miestom, kde žijeme a patríme, a jedinečným miestom s osobitým charakterom. A to je z hudobného hľadiska skutočne vzrušujúce."


V jednej z epizód, kde sa vám predstavia zvieratá Európy, sa môžete tešiť napríklad na malého divokého škrečka, ktorý žije na cintoríne v Rakúsku, kde jedáva všetko, čo ľudia priniesli svojím pozostalým, dokonca aj vosk z kahancov. Pozrite si malú ochutnávku:

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Ak sa aj vám podarilo nakrútiť alebo odfotiť vtipné zábery so zvieracími priateľmi, podeľte sa o ne s nami prostredníctvom aplikácie iReportér alebo nášho facebooku! Najlepšie zábery zverejníme a odmeníme pekným darčekom od RTVS. A nezabudnite sledovať seriál Sedem svetov, jedna planéta.
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia