Úvod Novinky Zaujímavosti
Korona-nekorona, strechu nad hlavou treba
Korona-nekorona, strechu nad hlavou treba

Korona-nekorona, strechu nad hlavou treba

Je teraz ideálny čas na kúpu? Poradí Rádio Slovensko.

Pandémia nového koronavírusu ochromila snáď všetky segmenty nášho života, vrátane trhu s nehnuteľnosti. Zdá sa ale, že Slováci napriek zložitým časom a hmlistej budúcnosti zháňajú bývanie a riešia možnosti, ako zabezpečiť teplo domova pre seba a svoju rodinu.

Priemerná cena dvojizbových bytov za štvorcový meter v slovenských krajských mestách vzrástla v treťom kvartáli medziročne o 9,65 %. Pri trojizbových to bolo o 8,62 %. Vyplýva to z analýzy Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska. To, že Slováci chcú žiť vo vlastnom, dokazuje aj to, že realitný trh počas leta poznačeného koronou hýril aktivitou a dobiehal zameškané z druhého kvartálu.

košice

Prognóza, že korona zastaví rast cien, alebo dokonca zapríčiní pokles cien nehnuteľností, sa nenaplnila. Podľa prieskumu spoločnosti Fin GO.sk až 80 % ľudí na Slovensku si myslí, že vplyvom koronakrízy a sprísnených opatrení Národnej banky Slovenska môže byť ich cesta k hypotéke oveľa komplikovanejšia, ako keby si vybavovali úver minulý rok.

Je teraz ideálny čas na kúpu? Ako si vybrať správne? Koľko to bude stáť a ako kúpu zafinancovať? Na čo si dať pri kúpe nehnuteľnosti pozor? Čo všetko treba zvážiť? Ako zvládnuť všetky papierovačky? Poradí vám redaktorka Ľubomíra Hulínová, ktorá v Seriáli týždňa zodpovedala aj na tieto otázky.

Prvá časť seriálu Kupujeme nehnuteľnosť:

Kupujeme nehnuteľnosť, 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zvyšné štyri časti Seriálu týždňa, ktorý vysielame každý pracovný deň popoludní na Rádiu Slovensko, nájdete v archíve RTVS.

(foto: TASR, info: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia