Úvod Novinky Zaujímavosti
Hádzanársky prezident zúfa: Naše sny narazili na tvrdú realitu
Hádzanársky prezident zúfa: Naše sny narazili na tvrdú realitu

Hádzanársky prezident zúfa: Naše sny narazili na tvrdú realitu

Aktuálna situácia v Európe a na Slovensku znemožnila našim hádzanárom odohrať zápasy s Chorvátskom a v Španielsku.

„Musíme si uvedomiť, že máme hráčov a realizačný tím zo siedmich krajín Európy. V tejto situácii nie sme schopní zabezpečiť logistiku, testovanie a iné záležitosti," povedal včera prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša.

S výnimkou letného testovania fyzického a psychického stavu reprezentantov boli naši hráči v národnom tíme naposledy v januári počas neúspešného turnaja prvej fázy kvalifikácie o majstrovstvá sveta. Keďže tréner Peter Kukučka v lete na Slovensku nebol, svojich zverencov uvidí po prvý raz takmer po roku.

201030_Kaigl-Hádzaná PODCAST HOTOVOo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„December a január už máme naplánovaný, ale náš zväz určite bude komunikovať s Európskou hádzanárskou federáciou o možných termínoch preloženia zápasov s Chorvátmi a Španielmi. Pred domácimi majstrovstvami Európy potrebujeme hrať takéto kvalitné zápasy,“ dodal Peter Kukučka, ktorý bol ako hráč lídrom úspešnej generácie našich hádzanárov pod vedením Zoltána Heistera.

Predsa len je na tomto období aj niečo pozitívne a nemyslíme tým iba testy na koronavírus. Kapitán národného tímu Ľubomír Ďuriš je v karanténe už viac ako týždeň, a v súčasnej situácii by sa nemohol zúčastniť reprezentačného zrazu: „Nepoznám nikoho, kto by sa do reprezentácie netešil. Ja len verím, že ten budúci zraz už bude v poriadku a všetci budeme zdraví.“

Viac si dozviete v podcaste Športžurnál+, tejto téme sa venuje Martin Kaigl.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia