Úvod Novinky Zaujímavosti
Kultúra žije, nalaďte si Rádio Devín a presvedčte sa na vlastné uši
Kultúra žije, nalaďte si Rádio Devín a presvedčte sa na vlastné uši

Kultúra žije, nalaďte si Rádio Devín a presvedčte sa na vlastné uši

Priestor dostáva vážna hudba, džez či blues.

Kultúra je jednou z najzasiahnutejších odvetví verejného života v rámci koronakrízy. Stopku dostali divadelné predstavenia, výstavy v múzeách, natáčanie mnohých projektov, koncerty či festivaly. Všetko, čo bolo možné, sa presunulo do virtuálneho priestoru. Určite je to lepšie, ako nič, ale tak ako umelcom chýba ich divák, tak aj jemu chýbajú herci, hudobníci či maliari.

Momentálne na webe rezortu kultúry prebieha nová výzva, počas ktorej môžu technické a podporné profesie v kultúrnom a kreatívnom priemysle za mesiace marec až september získať podporu vo výške 540 eur za mesiac, celkovo teda 3780 eur. Príjem žiadateľa v mesiaci, za ktorý žiada podporu, by nemal presiahnuť 540 eur. Žiadosti možno podávať do stredy 2. decembra.

Pomocnú ruku v týchto neľahkých časoch podáva aj Rádio Devín. Kampaňou Umenie a kultúra žijú upozorniť poslucháčov i širšiu verejnosť na potrebu umenia a kultúry v živote človeka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V každodennom prúdovom vysielaní tretieho okruhu Slovenského rozhlasu si môžete vypočuť našu vlastnú produkciu, premiéry i reprízy rozhlasových hier, fíčre, rozhlasové pásma, čítanie na pokračovanie či odborné diskusné formáty. V reláciách ako Ranné ladenie, Fenomény či Večer na tému, dávame priestor na prezentovanie súčasných aktivít umelcov v tejto neľahkej situácii a ponúkame im možnosť prezentovať svoju osobnú reflexiu tohto pre umenie a kultúru veľmi náročného obdobia.

Svoj priestor dostáva vážna hudba, džez a blues, folková a experimentálna hudba domácich i zahraničných hudobníkov vrátane produkcie Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu.

Kultúra a umenie stále žijú, stačí si naladiť Rádio Devín.

snd, koronaZáber na zatvorené Slovenské národné divadlo v Bratislave z 26. októbra.

(foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia