Úvod Novinky Zaujímavosti
Napriek neľahkým časom sa počas Noci nádejí vyzbierala krásna suma
Napriek neľahkým časom sa počas Noci nádejí vyzbierala krásna suma

Napriek neľahkým časom sa počas Noci nádejí vyzbierala krásna suma

Odzneli aj tri emotívne príbehy rodín, ktoré si prešli ťažkou skúškou.

Jedenásty ročník benefičného galavečera Noc nádejí bol tento rok iný. Pre pandémiu koronavírusu umelci počas mimoriadne technicky náročného projektu vystupovali z viacerých kútov Slovenska či dokonca Českej republiky. Napriek neľahkým časom, kedy veľa ľudí rieši existenčné problémy, stratu zamestnania či dokonca strechy nad hlavou, sa ukázalo, že osud ťažko chorých detí nie je Slovenkám a Slovákom ľahostajný.

Počas sobotňajšieho večera, ktorý bol výsledkom spolupráce RTVS s Nadáciou Kvapka nádeje a ktorého hlavným cieľom bolo pomôcť Transplantačnej jednotke kostnej drene NÚDCH na bratislavských Kramároch, detským onkologickým oddeleniam v Košiciach i Banskej Bystrici a rovnako aj Národnému registru darcov kostnej drene, sa podarilo vyzbierať neuveriteľných 169 458 eur. Verejná zbierka trvá až do 31. júla 2021. Viac informácií nájdete na webe Nadácie Kvapka nádeje.

Okrem troch emotívnych príbehov rodín, ktorých deti si už na začiatku života prešli ťažkými skúškami so šťastným koncom, počas sobotňajšieho galavečera odznelo viacero krásnych piesní. O hudobné vystúpenia sa postarali napríklad Adriana Kučerová, Filip Tůma, Emma Drobná, Martin Chodúr či Dalibor Jenis. Kapela Peter Bič Project sa z Košíc spojila so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, Miro Jaroš zase na diaľku koncertoval so svojím trubkárom v Prešove alebo Miro Žbirka si priamo z Prahy zaspieval so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu pod dirigentskou paličkou Adriana Kokoša. Bodku za celým programom dalo slovenské pop operné trio La Gioia (v preklade Radosť) v zložení Peter Ďurovec, Peter Ševčík a Matej Vaník, ktoré zaspievalo nádhernú pieseň legendárneho kanadského speváka a hudobníka Leonarda Cohena Hallelujah.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Celý galavečer Noc nádejí 2020 nájdete zadarmo a bez reklamy v archíve RTVS na našom webe.

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia