Úvod Novinky Zaujímavosti
Stane sa slovenské mesto európskou naj destináciou pre filmárov?
Stane sa slovenské mesto európskou naj destináciou pre filmárov?

Stane sa slovenské mesto európskou naj destináciou pre filmárov?

Hlasovanie verejnosti trvá do 12. januára 2021.

Banská Štiavnica, jedno z najkrajších slovenských miest, sa uchádza o titul najlepšia filmová lokácia v Európe. Slovensko do štvrtého ročníka súťaže EUFCN Location Award 2020, ktorú organizujú Európska sieť filmových agentúr EUFCN v spolupráci s filmovým magazínom Cineuropa, poslalo práve historické banské mesto.

Banská Štiavnica, ktorá je lákadlom pre filmárov z celého sveta už desaťročia a nakrúcala sa tu aj miniséria BBC a Netflixu Dracula, uspela v prvom kole selekcie. Porota zložená z piatich významných filmových profesionálov slovenské želiezko v ohni vybrala z rekordného počtu 28 miest. Spolu s piatimi finalistami sa tak Banská Štiavnica do 12. januára 2021 v hlasovaní verejnosti uchádza o titul naj filmová lokácia v Európe. Za B. Štiavnicu môžete hlasovať na tomto linku.

banská štiavnica

Nominácia a prípadné víťazstvo v súťaži sú príležitosťou pre Banskú Štiavnicu, ale aj pre iné slovenské lokácie, zviditeľniť sa medzi zahraničnými filmovými profesionálmi. Slovensko nielen ako potenciálna filmová lokácia tak získa väčšiu kredibilitu a stane sa atraktívnejším pre zahraničné produkcie aj návštevníkov," uviedla Eva Pospíšilová zo Slovenskej filmovej agentúry.

Víťaza súťaže vyhlásia na prestížnom filmovom festivale Berlinale vo februári 2021.

(foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia