Úvod Novinky Zaujímavosti
Petra Vlhová obhájila titul Športovec roka
Petra Vlhová obhájila titul Športovec roka

Petra Vlhová obhájila titul Športovec roka

Najlepším kolektívom sa stali futbalisti.

Fenomenálna lyžiarka Petra Vlhová získala ocenenie najlepší jednotlivec v ankete slovenský Športovec roka 2020. Rodáčka z Liptovského Mikuláša tak obhájila vlaňajšie prvenstvo a v 28-ročnej histórii tradičnej novinárskej ankety sa stala šiestou viacnásobnou víťazkou.

Pandémia koronavírusu neumožnila, aby udeľovanie ocenení vyhlásili na slávnostnom galavečere. Slovenský olympijský a športový výbor preto v spolupráci s RTVS pripravil špeciálny program za účasti všetkých laureátov, v ktorom sa verejnosť dozvedela poradie. V porovnaní s minulými rokmi namiesto desiatich ocenili len päť najúspešnejších jednotlivcov a namiesto troch kolektívov len víťazný, ktorým sa piatykrát v histórii stal futbalový A-tím Slovenska, ktorý vybojoval postup na EURO 2020, ktoré sa bude hrať v júni a júli 2021.

Vlhová v ankete, ktorá píše svoju históriu od roku 1959 a od roku 1993 už ako anketa samostatného Slovenska, triumfovala druhýkrát ako jednotlivec a celkovo tretíkrát. V roku 2017 bola členkou víťazného družstva alpských lyžiarov, ktoré sa na svetovom šampionáte tešilo zo striebornej medaily.

France_Alpine_Skiing_World_Cup189730747205.jpg

Za zjazdárskou hviezdou skončili v ankete cyklista Peter Sagan a hokejista Erik Černák. V elitnej päťke laureátov boli aj štvrtý šprintér Ján Volko a piaty chodec Matej Tóth.

"Veľmi sa teším z ocenenia Športovec roka. Je to pre mňa bonus za výsledky a drinu, ktorú podstupujem. Prežívam podobné pocity ako minulý rok, keď sa mi tiež podarilo triumfovať. Aj vlani, aj tentoraz som dala do toho všetko, splnila som si niektoré sny. Táto sezóna sa ešte nekončí, verím, že bude ešte úspešne pokračovať," uviedla Vlhová.

peter šarkan, hex Peter "Šarkan" Novák so skupinou Hex počas vystúpenia.

(foto: AP, RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia