Úvod Novinky Zaujímavosti
Extra nálož rozprávok s Archívom Extra
Extra nálož rozprávok s Archívom Extra

Extra nálož rozprávok s Archívom Extra

Doprajte si s RTVS cez sviatky poriadny oddych a vstúpte do magického sveta rozprávok a čarovných príbehov.

S Archívom Extra ho budete mať ako na dlani! Všetko, čo inde nenájdete, je práve tu!

rozprávkový zámok

„Železné črievice"

Len čistá láska má tak neobyčajnú moc, že odvráti aj mocnú kliatbu osudu! Vytúžené kráľovské dieťa sa totiž narodí v koži hada! Ako to v rozprávkach býva dobrým zvykom Pavol Dobšinský a jeho Železné črievice napokon premôžu zlo!

Agátka a jej dobrodružstvo

Všakovaké životné nástrahy čakajú aj na Agátku, ktorá sa rozhodne opustiť svoju „Nudnú krajinu" a nájsť tú rozprávkovú! Rozprávková hra mladej autorky Dominiky Petríkovej získala 2. cenu v súťaži LITFONDU v kategórii rozhlasový text a jej príbeh chytí za srdce nejedného poslucháča.

rozprávkové svetielka

Hlavička

Ak máte radi dojímavé príbehy, tento si musíte jednoznačne vypočuť! Desaťročná Alica je odjakživa predmetom posmechov. Jej braček je autista, a preto si titul „podivína" vyslúžila aj ona. Keď sa však presťahujú do novej štvrte, spoznajú silu skutočného priateľstva.

Rok Sivka Ohniváka

Magdalénka chodí už nejaký ten rok do školy a pre svoju mladšiu sestru je vzorom. Prečo? Lebo aj ona túži zasadnúť do školskej lavice a byť veľká! Čakanie na svoj žiacky sen si kráti únikom do sveta fantázie a rozprávok. Príbeh Rok Sivka Ohniváka vznikol podľa rovnomennej niekoľkokrát ocenenej knižky Tone Revajovej.

princezná vo veži

Dlhovláska

Tento príbeh možno už poznáte. Rozprávková hra Dlhovláska vznikla na motívy známeho príbehu bratov Grimmovcov o dievčine Rapunzel. Anjela je svojou tetou ukrývaná vo vysokej veži a jej jedinými spoločníkmi sú zvierací kamaráti. Statočný princ by sa mal naozaj poponáhľať, aby ju z veže vyslobodil! V hre sa môžete tešiť z viacerých známych hlasov ako sú Richard Stanke, Ondrej Kaprálik, či Peter Sklár. Bude mať rozprávka aj tentoraz šťastný koniec?

Voňavé šťastie

Viac ako sa zmestilo do televíznej verzie! Pôvodná televízna rozprávka Zázračný nos rozpráva o princeznej Diane, ktorá stratila samu seba. Hľadá totiž odpoveď na otázku: Čo je skutočné šťastie? Až keď príde o svoju nekonečnú krásu zistí, že šťastie netkvie vo veciach, na prvý pohľad viditeľných...

25 50 75 90

Galéria

rozprávkové svetielka rozprávkový zámok princezná vo veži rozprávkoví snehuliaci

Živé vysielanie ??:??

Televízia