Úvod Novinky Zaujímavosti
Čertovica ako bežkársky raj: Aj na tratiach platia opatrenia
Čertovica ako bežkársky raj: Aj na tratiach platia opatrenia

Čertovica ako bežkársky raj: Aj na tratiach platia opatrenia

Hory v strede Slovenska sú rajom pre nadšencov zimných športov.

Urobte si s nami výlet do zasneženej Čertovice, ktorá je v týchto dňoch akoby vystrihnutá z dokonalej zimnej rozprávky. Turistom ponúka dlhé prechádzky, pre milovníkov zimných športov je to doslova raj. Reportáž, ktorú odvysielala televízna Regina, možno inšpiruje mnohých lyžiarov a najmä bežkárov.

Ako povedal Marek Šurina z OZ Horské spoločenstvo, vďaka projektu sa im tento rok darí upravovať trate tak, aby si bežkári prišli skutočne na svoje. Aj podľa obrázkov, ktoré sa objavili v televíznom magazíne, je vidieť, že snehovej nádielky je dosť a ľudia, ktorým záleží na kvalitnej horskej turistike na lyžiach, robia pre návštevníkov maximum.

Prekrytie tváre a rozostupy

Pripravené sú desiatky kilometrov tratí, v procese prípravy sú však aj ďalšie. Správna trať pre bežkárov by však mala byť nielen dostatočne dlhá, ale aj široká. Najideálnejšie aj päť metrov.

A čo súčasné opatrenia? Lyžiari a športovci sa nemusia obávať, ak je súčasťou ich výbavy šatka, ktorou si prekryjú horné aj dolné dýchacie cesty. Je potrebné si však dávať pozor najmä na parkoviskách, kde sa sústreďuje na jednom mieste naraz viac ľudí. Podľa slov kompetentných je dôležité používať prekrytie tváre a rozostupy. Zbytočne dlho sa na parkovisku nezdržiavať a čo najskôr sa roztrúsiť po tratiach.

Viac reportáží a noviniek z vysielania televíznej Reginy nájdete aj na oficiálnej facebookovej stránke.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

zdroj úvodnej foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia