Úvod Novinky Zaujímavosti
Ako osviežiť starý kabát a vytvoriť z neho nový kúsok?
Ako osviežiť starý kabát a vytvoriť z neho nový kúsok?

Ako osviežiť starý kabát a vytvoriť z neho nový kúsok?

Ako zo starého kabáta vytvoriť na oko nový s takmer nulovou snahou? Čím si vylepšiť obnosené kúsky tak, aby vyzerali ako nové? Dámsky klub radí ako na to!

I keď je momentálne náročnejšie skúšať a nakupovať nové kúsky do našich šatníkov, dámy ženského magazínu vám v pár krokoch dokážu, že aj nevýrazný starší kúsok vo vašej skrini vie vyzerať ako vymenený!

Skúste zaujímavé šperky!

Módna poradkyňa Andrea Ziegler radí ako osviežiť nudný, napríklad čierny, kabát: “Ja som si ho vyzdobila brošňami. Dá sa tam tých brošní dať viacej, trošička ho oligocem, osviežim, ošperkujem ho vyslovene. A napríklad takýmto spôsobom sa ten kabát dá troška viac personalizovať, získať farebnosť, jednoducho vytratiť z neho tú nudu.” Farby šperkov, brošní, spôn volíme podľa vlastného vkusu. Niekto sa cíti lepšie v kombinácií - tón v tóne, iní radi kombinujú viaceré odtiene farieb. Veľmi dôležité je uchovať si “vlastný štýl” a nenútiť sa zbytočne do niečoho, v čom sa necítime dobre.

Farebné šatky a šály!

Skvelým módnym doplnkom nielemn ku kabátom sú aj šály a šatky, ktoré naviac teraz v zime plnia aj funkciu "zahrievača". Dôležité pri ich výbere je dbať na odtieň danej farby, každá pokožka má totiž iný farebný podtón. Spôsob viazania vie tiež urobiť pre vylepšenie kabáta veľa. Pokiaľ ho zaviažeme spredu dozadu a prehodíme späť, vytvoríme na kabáte veľkú plochu, ktorá mu dodá zaujímavý look. “To ako si ho zaviažeme už je na nás, ako sa s tým pohráme , akú máme náladu. Tiež to musí ladiť s tou osobnosťou… . Treba sa inšpirovať a nie kopírovať!” Viaceré spôsoby ako šál či šatku uviazať nájdete aj v priloženom videu.

Nezabudnime na pás!

“Ak chceme získať ženskejšiu siluetu, tak vieme použiť namiesto pôvodného napríklad kožený opasok. Samozrejme môže byť tón v tóne čierny, keď si povieme, že chceme ho osviežiť- môže to byť zelená, žltá a vieme to doladiť s doplnkami.” Opasok nám postavu opticky zmení, vytvorí siluetu presýpacích hodín a zúži driek. Využívame ich hlavne pri dlhších kabátikoch.

Požičajme si!

Naše kúpené kabátiky majú častokrát doplnky, ktoré sa dajú odnímať. Opasky, kožušinky, kapucne, goliere. Pri osviežení starého kúska môžeme využiť aj iný, ktorý máme v skrini. “Keď si povieme, že tú kožušinu použijeme k inému kabátu, tak aj takto si ho môžeme dozdobiť, ten iný kabát. Môžeme sa pozrieť na to, čo v šatníku máme a môžeme sa takto pohrať s tým.”

Vrstvenie je cesta!

Nový kabát vieme jednoducho docieliť aj vrstvením! Táto metóda je obľúbená hlavne v čase, keď je vonku chladnejšie a potrebujeme zostať v teple! “Dokonca aj keby sme mali kožušinovú vestu, vieme na to dať. Môžeme tenší kabát nosiť pokojne a tým, že to navrstvíme nám nebude zima.” Zvoliť môžeme napríklad aj väčšiu bundu.

A na čo všetko si dávať pozor pri kúpe kabáta cez internet?

1.    Pozorne si prečítať nákupnú politiku e-shopu.
2.    Skontrolovať veľkostnú tabuľku a odmerať si miery.
3.    Skontrolovať si zloženie materiálu.
4.    Rátať s odchylkou farby.
5.    Rátať s prípadnou výmenou tovaru.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia