Úvod Novinky Zaujímavosti
Koronavírus špeciál: Všetko, čo potrebujete vedieť o očkovaní
Koronavírus špeciál: Všetko, čo potrebujete vedieť o očkovaní

Koronavírus špeciál: Všetko, čo potrebujete vedieť o očkovaní

Sledujte odbornú diskusiu naživo z Mlynskej doliny. Jedným z hostí moderátorky Ivety Gombošovej bude aj minister zdravotníctva.

KORONAVÍRUS špeciál. Relácia venovaná očkovaniu v pondelok večer na Jednotke. Moderátorka Iveta Gombošová privíta v štúdiu odborníkov, s ktorými sa bude rozprávať o jednej z najaktuálnejších tém.

Boj s pandémiou trvá dlho a zatiaľ nie je nič vyhraté. O vakcíne sa hovorí ako o jedinej nádeji pre ľudstvo. Ako to, že sa ju podarilo vyvinúť tak rýchlo? Je naozaj účinná? Je očkovanie bezpečné? A čo vedľajšie účinky? Ak máte zatiaľ viac otázok ako odpovedí, sledujte odbornú diskusiu.

V relácii KORONAVÍRUS špeciál bude diskutovať virológ Boris Klempa, imunológ Miloš Jaseňák a ekonomický výskumník Martin Šuster. Odborníci objasnia, ako vakcíny fungujú, či sú účinné aj pri mutáciách vírusu a prečo sa pri styku s Covidom-19 nedá spoliehať len na vlastnú a prirodzenú imunitu.

(Ne)dostatok vakcín či očkovacia kampaň

V živých vstupoch priblížime dianie v USA, Belgicku či Maďarsku. Reportéri RTVS prezradia viac o vakcinačných stratégiách aj aktuálnom stave zaočkovania. Pozvanie do mimoriadnej relácie prijal aj minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý porozpráva o novej kampani, prezradí aj to, čo sa udeje, ak výrobcovia nedodajú objednané množstvo vakcín.

Hostkou bude šéfka banskobystrického vakcinačného centra Martina Flašková. Diskutovať s ňou bude aj predsedníčka sekcie nemocničných lekárnikov Slovenskej lekárnickej komory Ľubica Slimáková. Práve lekárnici sú zodpovední za skladovanie vakcín, ich distribúciu aj za to, aby sa ani jedna dávka nevyšla nazmar.

KORONAVÍRUS špeciál - Očkovanie dnes o 20:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia