Úvod Novinky Zaujímavosti
Slovenka o Marse aj simulovanej misii na červenej planéte
Slovenka o Marse aj simulovanej misii na červenej planéte

Slovenka o Marse aj simulovanej misii na červenej planéte

Pozrite si rozhovor s astrobiologičkou Michaelou Musilovou, ktorá pôsobí v USA.

Relácia Experiment špeciál: Naživo na Mars sa tešila obrovskej diváckej priazni a od svojho začiatku v roku 2018 sa stalo živé vysielanie vo štvrtok 18. februára najsledovanejšie. Moderátor Gregor Mareš privítal v štúdiu astronóma Jiřího Šilhu, naživo sa spojil aj s Michaelou Musilovou, astrobiologičkou, ktorá pôsobí v USA.

Sympatická Slovenka, ktorá pracovala pre NASA a momentálne je súčasťou simulovanej misie na Mars, priznáva, že fanúšičkou červenej planéty je už dlho. Ako astrobiologičku ju najviac zaujíma to, či sa v minulosti na Marse objavil nejaký život. Práve najnovší výskum by mohol priniesť odpovede na viaceré dôležité otázky.

Život na Marse? Možné to je

Americká sonda, ktorej sa po viac ako polroku cesty podarilo pristáť na Marse, by mala odobrať a analyzovať vzorky z povrchu planéty. Ako hovorí Musilová, Mars má priaznivé podmienky na život a raz v budúcnosti by sa na ňom mohli usadiť aj ľudia. Dodáva však, že to bude trvať ešte veľmi dlho a všetko bude predmetom skúmania.

Ako vyzerá simulovaná misia na Mars a čo všetko musí Michaela s kolegami absolvovať, ako vyzerá ich bežný deň a veľa ďalších zaujímavostí, sa dozviete v priloženom videu. Celú reláciu môžete sledovať zadarmo a bez reklamy v našom online archíve.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

zdroj foto: isnatagram.com/astro_michaela

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia