Úvod Novinky Zaujímavosti
Stovky koláčov pre bojovníkov v prvej línii
Stovky koláčov pre bojovníkov v prvej línii

Stovky koláčov pre bojovníkov v prvej línii

Denne ich napečú stovky! Sladké karamelové, či čokoládové, pre odvážnejších i netradičnejšie- ovocné. Veterníky i ďalšie dobroty rozdávajú ako malé potešenie a uznanie pre zdravotníkov, hasičov aj leteckých záchranárov.

Koronakríza priam devastačne zasiahla mnohé oblasti priemyslu, obchodu či spoločenského života. Neobišla ani gastropriemysel. Niektorí majitelia reštaurácií, cukrári či pekári sa preto rozhodli nájsť spôsoby ako svoje remeslo aj naďalej vykonávať.

Medzi takých patria aj šéfcukrár Matúš Reľovský a šéfkuchár Ján Dudáš. Obaja pochádzajú spod Tatier a rozhodli sa, že svojimi pekárenskými a cukrárskymi výtvormi pomôžu tam, kde to bude treba.“…sú to aj domovy dôchodcov. Sú to rôzne tie zariadenia, kde vlastne teraz ľudia musia byť zavretí a nemôžu nikam ísť", hovorí Ján Dudáš o vrelých prijatiach na miestach, kde už svojimi pochúťkami potešili nejeden mlstný jazyk. Jeho kolega tiež dodáva, že najväčšou odmenou im je radosť a úsmev obdarovaných.

Ruku k dielu priložili aj rôzne organizácie, samosprávy i samotní jednotlivci, ktorí sa o tomto milom geste dozvedeli. Kuchynské priestory pre pekárov a cukrárov vyčlenila aj hotelová akadémia. V zdokonaľovaní zručností sa tak môžu i miestni študenti. Ich aktivitu veľmi ocenila aj riaditeľka Hotelovej akadémie Otta Brucknera v Kežmarku. “Aj napriek tomu, že tie ich zariadenia sú zatvorené, nesedia doma so založenými rukami, ale jednoducho pomáhajú tam, kde sa dá a tam, kde to vedia.”

Cukrári sa tiež rozhodli, že rámci akcie Cukrári so srdcom napečú za sponzorské peniaze koláče pre všetkých, ktorí to budú v ich regióne potrebovať. Celú reportáž si môžete pozrieť nižšie alebo na facebooku Televíznej Reginy.

 

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia