Úvod Novinky Zaujímavosti
Rozhovor so Slovákom, ktorý na motorke precestoval kus sveta
Rozhovor so Slovákom, ktorý na motorke precestoval kus sveta

Rozhovor so Slovákom, ktorý na motorke precestoval kus sveta

Marek Slobodník bol hosťom u Petra Marcina v relácii Neskoro večer. Jeho zážitky z ciest sa oplatí počuť aj vidieť.

Jednotka v sobotu večer odvysielala ďalšiu časť talkšou Petra Marcina s názvom Neskoro večer. Už teraz ju nájdete v našom online archíve. Jedným z hostí bol cestovateľ a dobrodruh Marek Slobodník, ktorý prešiel kus sveta na motorke. O pohodlnom štýle cestovania sa hovoriť nedá, o to väčší je však adrenalín...

„Južná Amerika, Austrália, India... a odtiaľ sme išli domov do Banskej Bystrice," povedal hneď na úvod Marek, ktorého film si takisto môžete pozrieť v archíve RTVS. Jednu zo svojich ciest začal Marek spolu s priateľmi v Sudáne. Štart komplikovali otravné muchy, čoho dôkazom bola ukážka, ktorá sa objavila v Marcinovej talkšou.

Všetko sa začalo cestou na starej motorke do Prahy

Počas ciest sa odvážnemu Slovákovi podarilo stretnúť veľa miestnych, ktorých dokonca ochotne zviezol do mesta, ale aj iných cestovateľov z rôznych častí zemegule. Ako povedal, narýchlo nevie spočítať všetky krajiny, ktoré navštívil. Afriku však prešiel pozdĺž východného pobrežia. „Išli sme z Bystrice do Talianska, potom do Izraela, následne do Egypta... a potom Sudán, Etiópia, Keňa, Tanzánia až do Juhoafrickej republiky," zaspomínal si Marek na svoje cesty.

Pozrite si kompletný rozhovor s rodákom z Banskej Bystrice, ktorý porozprával, kde a ako sa začali jeho cesty po svete na pionieri. Úplne na začiatku musel absolvovať náročnú cestu na motorke z domoviny do Prahy. Už na prvej križovatke sa všetko skomplikovalo.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia