Úvod Novinky Zaujímavosti
Gastro v časoch pandémie? Bezkontaktná obsluha vďaka robotom
Gastro v časoch pandémie? Bezkontaktná obsluha vďaka robotom

Gastro v časoch pandémie? Bezkontaktná obsluha vďaka robotom

Rôzne krajiny, rôzne pandemické prístupy.

Keď to situácia v niektorej krajine aspoň trocha dovoľuje, objavujú sa v podnikoch prví kávičkári či pivári. V španielskej Seville po novom pri ich obsluhovaní pomáhajú roboty.

Zoznámte sa so Spotom – robotickým psom. Podobných nezvyčajných štvornohých miláčikov využívali v Španielsku v minulosti najmä pri rôznych akciách, kde na seba prirodzene pútali pozornosť. Teraz však obsluhujú zákazníkov po baroch v Seville, aby svojou troškou pomohli zastaviť šírenie koronavírusu.

„Myslím si, že v časoch pandémie je veľmi fajn, že nám drinky servíruje robot. Zamedzí tak kontaktu medzi nami a obsluhou. Je to cool!“ povedal v reportáži Maroša Kušniera jeden z návštevníkov kaviarne.

Jedna vec je doniesť pivo, no druhá je ho aj správne načapovať. Krígeľ ako z knihy zaobstará druhý robot – Cart. Firma spolupracuje pri implementácii svojich robotov aj so školami, hotelmi či reštauráciami – teda so sektormi, ktorých dôsledky pandémie zaboleli najviac. Viac vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Žiadna ťažká politika, analýzy či negatívne informácie o Covid-19. Také budú Správy bez kravaty, ktoré vysielame vždy v piatok večer na Jednotke. Radi by sme vás vždy na začiatku víkendu pozitívne naladili.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia