Úvod Novinky Zaujímavosti
Z bytu plného odpadu vytiahli 25 psov. Kto ho vyprace?
Z bytu plného odpadu vytiahli 25 psov. Kto ho vyprace?

Z bytu plného odpadu vytiahli 25 psov. Kto ho vyprace?

Obyvateľom vchodu paneláku v bratislavskom Ružinove roky znepríjemňuje život suseda.

Až 28. januára tohto roku však zistili, aké hrôzy sa ukrývajú za dverami predmetného bytu. „Deň predtým nás začala pani suseda opätovne vytápať. Boli sme nútení zasiahnuť a odstaviť vodu v dome. Začali sme znovu vyvíjať nátlak na susedu a správcu sme žiadali, aby začal túto situáciu riešiť. Zatiahli sme do toho tiež havarijnú službu a prosili sme, aby privolali aj políciu," objasnila v relácii Občan za dverami sťažovateľka Monika Prelovská.

Prišla polícia, hasiči aj plynári. Susedia zavolali i regionálnu veterinárnu a potravinovú správu a Slobodu zvierat. Po susede ani stopy. Avšak obraz, ktorý sa naskytol zasahujúcim, bol neuveriteľný. Odpadky až po okná a v byte dokopy 25 psov!

Problémy susedov však týmto zásahom ani víťazstvom na súde neprestali. „Súd sme vyhrali, ale rozsudok rieši iba predaj bytu. Nerieši vypratanie. V tej dobe obyvatelia nevedeli, že v byte sa nachádza toľko odpadu a harabúrd. Na fotografiách vidno, že je to až po okno," vysvetlila sťažovateľka Petra Burdová.

Susedia sú zúfalí. Nechcú čakať do dražby bytu. Boja sa o svoje zdravie aj statiku domu. O vypratanie žiadali okrem susedy i štátne orgány. Tam sa však nevedia dovolať spravodlivosti.

Kto im môže pomôcť? Viac v reportáži redaktorky Petry Klimešovej.    

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Všetky už odvysielané časti relácie Občan za dverami sú k dispozícii v archíve na webe rtvs.sk.   

(Foto: shutterstock)



25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia