Úvod Novinky Zaujímavosti
Burina zo záhrady ako liek? Toto ste o sedmokráskach netušili
Burina zo záhrady ako liek? Toto ste o sedmokráskach netušili

Burina zo záhrady ako liek? Toto ste o sedmokráskach netušili

Ako ich správne pripraviť a ktoré ďalšie bylinky zo záhrady môžeme využiť pri jarnej očiste?

Zdá sa, že so zimou sa tento rok lúčime o niečo dlhšie. Pre mnohých bola náročná, nepríjemná, ale aj vyčerpávajúca. Je najvyšší čas, aby sme sa zhlboka nadýchli a naštartovali telo aj myseľ. Lebo jarné dni už klopú na dvere a mnohí túžia vyzerať aj cítiť sa lepšie...

Stačí, že zájdete do záhrady. Tá ponúka množstvo bylín, ktorých blahodarné účinky je možné pocítiť v krátkom čase. Mnohé rastliny, ktoré doma bežne pestujeme, dokážu takpovediac zázraky. Regenerácia fyzických, ale aj psychických síl je mimoriadne dôležitá.

Koreň púpavy ako čaj, ale aj kávový nápoj

„Teraz po zime je potrebné očistiť si pečeň a žlčník. Stačí na to koreň púpavy, ktorý vykopeme, umyjeme a očistíme. Ten potom nakrájame a usušíme. Z koreňa púpavy sa potom varí čaj, ktorý je síce horký, ale prečisťuje," povedala docentka Daniela Benediková, ktorá sa aj v dôchodkovom veku venuje svojej celoživotnej záľube, fytoterapii.

Nakrájaný a usušený koreň púpavy sa dá aj upražiť, pomlieť a pripraviť ako kávový nápoj, ktorý je podľa slov odborníčky výborný na posilnenie imunity. Vedeli ste o tom, že sedmokrásky, ktoré sa podobne ako púpava považujú za burinu, obsahujú veľké množstvo vitamínu C? Viac sa dozviete v priloženom rozhovore.

212103171613;Suskova;Zdravie z jarnej prirody Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia