Úvod Novinky Zaujímavosti
Mama hotel ako súčasný problém mladých ľudí
Mama hotel ako súčasný problém mladých ľudí

Mama hotel ako súčasný problém mladých ľudí

Prečo veľa mladých ľudí stále ostáva bývať u svojich rodičov? Aký vplyv to má na mladých, ale aj na rodičov? A za akých okolností sme prinútení bývať s rodičmi? Odpovede sa snažili nájsť v Téme Rádia_FM.

Na Slovensku máme ďalší nepriaznivý fenomén. Týka sa bývania a konkrétne mladých ľudí. Podľa údajov z Európskeho štatistického úradu až viac ako päťdesiat percent mladých ľudí na Slovensku v rozmedzí veku od 25-34 rokov býva stále so svojimi rodičmi. Priemerný Slovák sa až po tridsiatke odsťahuje od svojich rodičov, v čom sme podľa Eurostatu druhí najhorší v Európe. Prečo je to tak? A v čom môžeme hľadať problém? Podľa kouča Miroslava Schlesingera to môže byť zvyk jedného rodiča alebo rodičov, ktorí sa neustála starajú o svoje deti v takom rozsahu, kedy to už nie je potrebné. Ďalším dôvodom môže byť chýbajúci mužský vzor, kedy sa o domácnosť stará iba matka a deťom chýba tzv. autoritatívny vzor.

Ďalším problémom môže byť ekonomický problém, za ktorý mladí ľudia častokrát nemôžu. Ako tvrdí finančná analytická Lenka Buchláková, veľa mladých ľudí by sa aj rado osamostatnilo, ale nemá dostatočné finančné zabezpečenie alebo im banka neposkytne úver na cenu nehnuteľností.

Ostatným problémom môže byť pohodlnosť mladých ľudí a ich neochota odísť z tzv. „mama hotelu". Problém môžeme hľadať aj v generácii a výchove, ako hovorí mentálny kouč Miroslav Schlesinger.

Viac si vypočujte v Téme Rádia_FM
Mama hotely na Slovensku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zdroj foto: Shutterstock
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia