Úvod Novinky Zaujímavosti
Rok dištančného vzdelávania. Aké problémy prinieslo?
Rok dištančného vzdelávania. Aké problémy prinieslo?

Rok dištančného vzdelávania. Aké problémy prinieslo?

Slovenské deti sa už druhý školský rok učia pred obrazovkami počítačov.

„Keď si zoberieme mamy, ktoré musia ísť do práce, tak tie deti sú ponechané samé na seba. Učitelia ich nevidia, nevidia ich reakcie, nevidia ani či tam reálne sú," hovorí Eva Hamašová z Bratislavy, matka žiakov 8-ročného gymnázia.

Dištančné vyučovanie má mnohé limity. Online kontakt neprebieha vždy ideálne a rodičia niekedy doslova zastupujú učiteľov. Pritom musia sami pracovať a starať sa o domácnosť. „Jedna mamina je školská jedáleň, vychovávateľka, učiteľka, zamestnankyňa v práci. Zároveň má byť mama a organizátorka voľného času. Ale nemôže ísť s deťmi vonku na ihrisko. Jej život je obmedzený toľkými limitmi. Pre všetky rodiny to bol jeden z najťažších rokov," myslí si psychologička z Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach Andrea Madarasová Gecková.

Aké ďalšie problémy prinieslo dištančné vzdelávanie? Pozrite si reportáž z Občana za dverami, ktorú pripravila redaktorka Monika Mannová.    

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Reláciu Občan za dverami môžete sledovať vždy v nedeľu o 13.15 na Jednotke. Všetky odvysielané časti sú k dispozícii v online archíve na webe RTVS.

(Foto: shutterstock)



25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia