Úvod Novinky Zaujímavosti
Je krátky spánok a časté budenie predzvesťou zlých správ?
Je krátky spánok a časté budenie predzvesťou zlých správ?

Je krátky spánok a časté budenie predzvesťou zlých správ?

 Spoznajte, aké faktory nás ovplyvňujú a ako sa voči nim brániť.

Obľúbený podcast Spojky s Adelou Vinczeovou privítal sprievodkyňu zdravého dýchania Tinu Penxovú, ktorá v relácii objasnila dôležitosť správneho dýchania počas spánku.

„Počas spánku sa nám telo detoxikuje, čistí sa od toxínov. Tie môžeme do tela čerpať z potravín, vody, ovzdušia, môžu byť aj emočné a pokiaľ náš spánok nie je kvalitný, spíme krátko alebo sa často budíme, tak sa nám telo dostatočne neočistí," vysvetlila odborníčka.

Z pohľadu tradičnej čínskej medicíny bývajú pľúca v najväčšej aktivite medzi 3. a 5. hod. ráno. „Ak spánok nie je to v tomto čase dostatočne kvalitný a bezdôvodne sa budíme, tak to môžeme brať ako predzvesť nerovnováhy v tele, ktorá nám oznamuje, že niečo nie je v poriadku," objasnila.

Podľa odborníčky je kľúčovým bodom k správnemu dýchaniu zamerať sa na potrebu dlhšieho výdychu než nádychu. „V momente, keď sa naučíme správne pracovať s dýchaním, tak sa uvoľnia jednotlivé toxíny a spánok bude okamžite kvalitnejší," dodala na záver sprievodkyňa zdravého dýchania Tina Penxová.

Viac informácii o správnom dýchaní a kvalite spánku nájdete v archíve podcastu Spojky s Adelou Vinczeovou.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia