Úvod Novinky Zaujímavosti
Exkluzívny rozhovor s členom Crew Dragon v Experimente na Dvojke
Exkluzívny rozhovor s členom Crew Dragon v Experimente na Dvojke

Exkluzívny rozhovor s členom Crew Dragon v Experimente na Dvojke

Diváci RTVS budú opäť naživo svedkami špeciálnej udalosti.

AKTUALIZÁCIA: Udalosť sa presúva na piatok 23. apríla. Experiment špeciál naživo prinesieme v piatok od 11:30 hod. na Dvojke.

K Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) znovu vzlietne vesmírna loď Crew Dragon spoločností NASA a SpaceX. Všetky podstatné informácie o tejto výprave zaznejú z úst exkluzívnych hostí v relácii Experiment špeciál naživo vo štvrtok 22. apríla. Vysielame nielen na Dvojke, ale aj na webe RTVS a naživo na sociálnych sieťach.

Tohtoročný Deň Zeme budú môcť diváci RTVS 22. apríla osláviť aj mimoriadnym živým vysielaním vedeckej talkshow s Gregorom Marešom. Do vesmíru sa totiž opäť chystá vesmírna loď Crew Dragon. Tentokrát na jej palubu nastúpi aj štvorčlenná posádka, ktorej súčasťou bude astronaut z Európy – Francúz Thomas Pesquet. Práve ten exkluzívne pre RTVS porozpráva aj o svojich pocitoch z tejto vzrušujúcej vesmírnej výpravy.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Po niekoľkých týždňoch komunikácie s Európskou vesmírnou agentúrou ESA sa nám podarilo dohodnúť exkluzívny 10-minútový rozhovor. Astronauta Thomasa Pesqueta sme zastihli v NASA, počas intenzívnych príprav na let do vesmíru, iba necelý týždeň pred štartom misie. Úprimne ho potešil záujem zo Slovenska a všetkých divákov pozdravil v slovenskom jazyku,“ priblížil dramaturg RTVS Matej Novák.

Diváci sa môžu tešiť na rozhovor plný zaujímavých informácií. Prezradil napríklad aj to, aká bude jeho polročná úloha na ISS (International Space Station) a či je možné si z vesmíru priniesť suvenír. „Divákom ponúkneme 22. apríla exkluzívny rozhovor počas živého prenosu relácie Experiment. Celý rozhovor odvysielame v magazíne VAT – veda a technika v sobotu 1. mája na Dvojke,“ dodal Matej Novák.

IMG_1547.jpg

Súčasťou štvrtkového vysielania bude aj exkluzívny hosť v štúdiu, divákom Experimentu dobre známy astronóm Jiří Šilha. Experiment špeciál: Naživo do vesmíru odvysiela televízna Dvojka 22. apríla o 11.45 h. Živý prenos RTVS prinesie aj online na webe RTVS.sk a prostredníctvom streamu na facebookových profiloch RTVS, Dvojka, Experiment a VAT.

IMG_1548.jpg

Obľúbenú vedeckú talkshow Experiment vysiela Dvojka od jesene 2018. Za takmer 3 roky mohli diváci vidieť doposiaľ 7 špeciálov. Okrem troch špeciálnych vysielaní o koronavíruse, priniesla Dvojka štyri veľké udalosti týkajúce sa vesmíru. Diváci Experimentu boli naživo svedkami cesty ľudskej posádky do vesmíru, jej návratu na Zem či pristátia misie na Marse.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia